Altcoin Solana’nın ilerlemesindeki en büyük engel FTX mi?

Altcoin Solana’nın ilerlemesindeki en büyük engel FTX mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX çöküşü sadece borsayı değil şirketleri de etkilediğini söylemiştik. Elbette bu denklemden sadece zarar alan borsa ve şirketler olmadı. Bazı kripto projeleri de iflasın pençesinde kaldı. Bunların başında FTT token gelirken asıl bombayı altcoin Solana hissetti.

Bahamalar ve Amerika arasında devam eden Sam Bankman’ın iade süreci netlik kazandı. FTX için önemli bir dönüm noktası olan bu olay bugün resmiyet kazandı. Bahamalar’daki bir mahkeme, FTX CEO’su ve kurucusu Sam Bankman-Fried, ABD’ye iade edileceğini açıkladı.

FTX hakkında süreç tüm hızıyla devam ederken kripto paraların akıbeti daha çok netlik kazanmak isteyecek. Altcoin Solana ise yeniden güç toplaması için FTX sürecini yakından takip ediyor.

Altcoin Solana yeniden eski günlerine kavuşmak istiyor

Solana ağı, FTX’in yakın zamanda çökmesi ve müteakip iflasla büyük bir baskı altına girdi. Kripto para birimi o zamandan beri önemli ölçüde toparlansa da, tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmak için hala uzun bir yolu var. Hatta 2-3 aylık önceki döneme göre çok fazla düşüş yaşadı.

asım Son olarak altcoin Solana ilk 10 içinde en değerli varlıklarıdan biriydi. Ancak son gelişmeler para birimini listenin dışına itti. Hatta bölgeden o kadar uzaklaştı ki 16. sıraya kadar geriledi.

2022’nin ilk haftasında koruduğu fiyat aralığı ile karşılaştırıldığında, SOL tokeni hala değerin %50’sinin altında. Analistler ise fiyatı olumsuz şekilde yorumluyor. Kripto analistleri, Solana (SOL) fiyatının potansiyel olarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 258$’a asla geri dönemeyeceğini tahmin ediyor. 

3 Aylık Majör Altcoin Solana Grafiği
3 Aylık Majör Altcoin Solana Grafiği

Son kan banyosu, SBF ile ilgili şirketlerin Blockchain ağında sahip olduğu hisse nedeniyle geldi. FTX’e olan bağlantıların çökmesi, SOL fiyatı üzerinde büyük bir etkiye sahipti. Ayrıca altcoin Solana ağında yaşanan sık problemler süreci iyiden iyiye çıkmaza sokuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin