Metaverse tokenleri SAND ve MANA fiyatlarında nasıl bir görüntü var?

Altcoin sezonu yaklaşıyor mu? Bu veriler çok konuşulur…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Birçok yatırımcı altcoin sezonu için bekleyişte. Bazı veriler ise altcoinlerde hareketlilik saptadı. Kripto varlıklar bireysel olarak önemli artışlara imza attı. Günümüzün zincir analizinde, Stablecoin Supply Ratio (SSR) ve osilatörünü altcoin piyasa değeri tablosuyla karşılaştırıyor. Amaç, 2022’de ilk altcoin sezonunun gelişini bekleyip beklemeyeceğini belirlemek.

16 günde %285 yükselen WAVES veya yeni bir ATH belirleyen LUNA’nın tablolarına bakarsanız, bunlar bu yılki altcoin sezonunun ilk habercileri gibi görünüyor. Bununla birlikte, bu istisnalara rağmen, çoğu altcoin, hem USD hem de BTC karşısında uzun vadeli bir düşüş eğiliminde.

Altcoin sezonu için piyasa değeri tablosu (TOTAL2) uzun vadeli, yükselen bir destek hattına yaklaşıyor. Ondan bir sıçrama, trendin tersine dönmesini ve yeni bir altcoin sezonunun başlangıcını başlatabilir. Ayrıca, Stabilcoin Arz Oranı, bir Bitcoin konsolidasyonu döneminden sonra sermayenin yakında daha riskli altcoinlere akabileceğinin sinyallerini veriyor.

Altcoin sezonu: TOTAL2 için uzun vadeli destek ve direnç

TOTAL2 grafiği, 10 Kasım 2021’de belirlenen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1,07 trilyon dolarlık (ATH) bu yana düşüş trendinde. O zamandan beri fiyat, her kırılma girişimini en az 6 kez reddeden (kırmızı) azalan bir direnç çizgisi izledi. Düzeltme 122 gün sürdü ve TOTAL2 bugün %43 azalarak 971 milyar dolara ulaştı.

Öte yandan düşüş, Şubat 2021’den beri yürürlükte olan yükselen destek hattının tekrar teyit edilmesine yol açtı. Daha önce bu hat, Haziran ve Temmuz 2021’de destek görevi görüyordu. Bundan bir sıçrama, yukarıda bahsedilen ATH’ye yol açtı. 

Analist altcoin sezonu için ne diyor?

Kripto para yatırımcı CryptoPoseidonn, olası bir büyük kırılmayı gösteren TOTAL2 grafiğini tweetledi. 2021 yazındaki düzeltmeyi mevcut durumla karşılaştırıyor. Analist, düşen direnç çizgisinin kırılmasının ardından destek olarak onaylanmasının yeni bir altcoin sezonuna yol açmasını bekliyor.

BlockchainCenter tarafından düzenli olarak güncellenen altcoin sezonu göstergesi tablosu ile ücretsiz bir görünüm sağlanır. Gösterge son zamanlarda Bitcoin sezonu olarak yorumlanan 25 değeri civarındaydı. Bu dönemde altcoinler BTC’ye ve çoğu zaman USD’ye karşı kaybediyor.

SSR, altcoin sezonunun başlangıcını işaret ediyor

Önde gelen on-chain analistlerinden Negentropic, altcoin sezonunun gelme olasılığını Stablecoin Supply Ratio (SSR) osilatörüne bağladı. Twitter’da yayınlanan bir ikili çizelgede, iki çizelge arasındaki pozitif korelasyonu gösteriyor. Analist şunları söylüyor:

“Fiyat konsolide oldukça daha fazla stabilcoin Bitcoin’e dönüştü. Ralli başladığında, para daha riskli altcoinlere akacak.”

Glassnode’un SSR osilatör tablosunda, gerçekten de Mart 2020’de COVID-19 pandemisinin çöküşüne kadar giden yükselen bir destek çizgisi görüyoruz. Bu destek çizgisine her dokunuş, Bitcoin fiyatındaki bir dip ile ilişkiliydi. Bu destek, aynı zamanda, riskten korunan varlıklara nakit akışının en yüksek noktalarını işaret etti. Yatırımcılar daha sonra toparlandı ve riskli varlıklara geri döndü. Yeni bir altcoin sezonuna yol açtı.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin