Meşhur analistten nokta atışı tahmin!
Meşhur analistten nokta atışı tahmin! "Bu altcoin hepsini geride bırakacak"

Altcoin sezonu, Bitcoin’in hakimiyeti % 55,3’e düşerken tüm hızıyla devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altcoinlerin büyük ölçüde pompalanması ve 2 trilyon doların üzerindeki toplam kripto piyasası kapitalizasyonu ile “altcoin sezonunun” geldiği inkar edilemez görünüyor. Öte yandan Bitcoin, mevcut seviyelerinde sıkışıp kalmış gibi görünüyor. Akşam saatlerinde, ilk 10’daki tüm kripto paralar kazanç gösteriyordu.

Bununla birlikte, son 24 saatte XRP, % 46,7’lik şaşırtıcı bir artışla 3 yılın en yüksek fiyatı olan 1,05 $ ‘a yükseldi ve ilk 5’te yerini aldı. Dün, 12 saatten kısa bir sürede 100.000 $ değerinde 600’den fazla işlem kaydedildi. Bu nedenle, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi, artan XRP balina aktivitesine yanıt olarak fiyat yükseldi.

Bitcoin BTC Ethereum ETH Ripple XRP Binance BNB

XRP’nin ardından Litecoin ve Binance Coin (BNB), sırasıyla % 10,1 ve % 7,5 ile aynı dönemdeki en büyük kazançları bildirdi. Daha yüksek zaman dilimlerinde, haftalık grafikte % 81,5 artışla XRP, % 40,2 ile BNB, % 29 ile Polkadot (DOT) ve % 16,2 ile Ethereum performansları göz dolduruyor.

İkinci kripto para, 2.100 $ ‘lık direnci kırarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. İlk 10’da, ETH en güçlü temelleri sunar ve yatırımcıları çekmeye devam eden iki sektörün, non fungible tokenlerin (NFT) ve DeFi’nin üstünde yer alır. İkinci oalrak kilitli toplam değerde (TVL) 50 milyar doları aşarak yakın zamanda yeni bir kilometre taşına ulaştı.

Tıpkı ETH gibi, BNB de son günlerde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Binance Akıllı Zincirindeki aktif adres sayısı dün 370.000’i aştı, bu da Ethereum’un 1,1 katı. Ayrıca, 24 saatlik zincir içi işlem hacmi, Ethereum’un % 300’ünden fazlası olan 3,9 milyonu aşıyor.

Bu nedenle, DeFi ekosisteminin aktivitesinin ve büyümesinin ETH ve BNB için fiyat performansında itici bir faktör olmaya devam ettiğini varsaymak doğru olur. Ayrıca, UNI’nin ilk 10’a girmesi ve haftalık grafiğinde % 7.6’lık bir artış göstermesi ve oracle service Chainlink (LINK) ile % 16.1 oranında bir yükseliş tesadüf gibi görünmüyor.

Bitcoin’de neler oluyor?

Altcoinlerdeki kazanımların bir diğer önemli faktörü, Bitcoin’in hakimiyetindeki düşüştür. 2019’dan bu yana en düşük seviyelerinde bulunan bu metrik, yılın başından bu yana yaklaşık % 20’lik bir düşüşle şu anda % 57’ye geriledi. Aksine, Bitcoin’in yükselmesi altcoin kazançlarına zarar verebilir. Bununla birlikte, analist “Molly”, 2017-2018’deki altcoin fiyat artışı arasında bir karşılaştırma yaptı ve mevcut “pompanın”, aşağıda görüldüğü gibi, bu varlıklar için daha fazla kazanca işaret eden “hiçbir şey” olmadığını belirtti.

Bitcoin BTC Ethereum ETH Ripple XRP Binance BNB

“Kimchi etkisi” de önemli bir rol oynuyor olabilir. Kripto para kazanımları için vergi muafiyetine ancak 2021’in sonuna kadar sahip olan Güney Kore’deki yatırımcılar, kısa sürede yüksek bir yatırım getirisi vaat eden birçok altcoine sermaye tahsis etmek için acele ettiler.

Bu arada, Güney Kore’deki kripto aldatmacası, Bitcoin’in oradaki yerel fiyatına da yansıdı. Güney Kore’deki borsa platformları, müşterilerinden bir prim (“kimchi bonusu”) alır. Geçen hafta, BTC’nin spot piyasa fiyatı 59.000 dolarken, Güney Kore’deki yatırımcılar neredeyse 66.000 dolara bitcoin satın almak zorunda kaldı.

Bununla birlikte, Bitcoin fiyatının yükselmesi sadece bir zaman meselesi gibi görünüyor. Rekor düzeyde düşük borsalarda BTC arzı, artan kurumsal katılım ve ABD’de başka bir teşvik paketinin olası duyurusu ile görünüm oldukça yükselişe geçti.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Bizi Takip Edin