featured

Bu altcoin mevcut seviyelerinde sıkışıp kaldı! Bu seviyeler 2022 için bir satın alım fırsatı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son kripto para piyasası çöküşü oldukça sertti. Kriptolar yalnızca %50’den fazla çökmekle kalmadı. Aynı zamanda henüz sona ermeyen güçlü bir satış baskısı var gibi görünüyor. Altcoin XRP, piyasa hareketlerine gecikmeli olarak eşlik ettiği biliniyor.

Kripto piyasası yükselirken, XRP zar zor hareket eder ve çoğu kriptonun değeri artmayı bıraktığında sıçrama yapar. Son zamanlarda, XRP yaklaşık olarak %50 oranında düştü. Peki, bu proje hâlâ yatırıma değer mi?

Altcoin XRP fiyatı güçlü bir alım bölgesine ulaştı

Kripto piyasası çöküşü, aralık ayının ortalarında açıkça ortaya çıkmaya başladı. Bununla birlikte, XRP fiyatları 8 Kasım tarihinden bu yana düşüş eğilimi gösterdi. 1,4 dolar hedefine ulaşılamadı ve fiyatlar her hafta düşmeye başladı.

altcoin XRP grafik

Bu çöküşe rağmen, XRP fiyatları yıldan yıla hâlâ yükseliyor. Ancak kripto piyasasının nasıl davrandığına bakarsak, eğer işler olduğu gibi devam ederse daha aşağılara gidebilir. Altcoin için 0,60 dolar civarı kesinlikle güçlü bir destek. Fiyatlar düşmeye devam ederse, bir sonraki destek noktası 0,30 dolar seviyesinde olacaktır.

Ripple’ın SEC davası 2022’de de hâlâ devam ediyor

Ripple, Aralık 2020’de bir dava ile karşılaştığında, fiyatı gerçekten önemli bir düşüş yaşadı. Ardından, yükselen kripto para piyasası nedeniyle, XRP fiyatları kayıpları telafi etmeyi başardı. Öte yandan, Cardano ve Solana gibi diğer altcoin’ler yükselirken, XRP en değerli kripto para birimleri arasından düştü. XRP, genel piyasa sıralamasında 7. sıraya geriledi.

Ripple şirketi SEC davasını kazanırsa XRP fiyatı kesinlikle artacaktır. Peki ne kadar? Her şey bir bütün olarak kripto piyasasına bağlı. Eğer piyasa düşüş trendindeyse XRP’nin %10-15 oranında artması bekleniyor. Öte yandan eğer kripto piyasası yükseliş trendindeyse XRP %30-50 arasında yükselebilir. Bu rakamlar, diğer kriptoların temel haberlere tepki olarak bir boğa ve ayı piyasası sırasında nasıl performans gösterdiğinin bir ortalamasıdır.

XRP fiyat tahmini: Altcoin 1 dolara ulaşabilir mi?

Mevcut kripto piyasası düşüş trendinde olduğundan, XRP’nin yakın zamanda 1 dolarlık bir fiyata ulaşması pek olası değil. Önce kripto pazarında bir toparlanma görülmesi gerekiyor. Alıcılar stabil coin’lerden XRP’ye dönüyor. Bu da altcoin için gayet olumlu bir genel görünüm. Ancak mevcut pazar dinamikleri farklı bir hikaye gösteriyor.

Öte yandan uzun vadeli bir yatırımcıysanız, mevcut fiyattan XRP satın almak mantıklı olabilir. Mevcut 0,60 dolardaki fiyatı ile güçlü bir destek noktasına sahip. Sıkı bir stop-loss noktası ayarlayarak işlem yapmak cebinize fazla zarar vermeyecektir. Ancak fiyatın bu güçlü desteği kırması durumunda, bir sonraki destek noktası fiyatlarda %50 oranında bir düşüşe sebep olarak 0,30 dolara geriletecektir.

Bu nedenle 1 dolarlık fiyat işaretine odaklanmadan önce, aşağı yönlü paralel kanalda bir kırılma aranması gerekiyor. Bu ihtimal bir kez gerçekleştiğinde, trendin tersine çevrilmesi ve XRP’nin daha yüksek potansiyeli hakkında konuşulabilir.

cryptoticker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin