featured

Yatırımcılar dikkat! Gözde altcoin satış hareketlerini durduramazsa düşüş derinleşecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, kritik direnç noktasına ulaşmışken yatırımcıların bu noktadan satış yapmaya başladıkları görülüyor. 0,3 dolarda bulunan destek noktasının son yükseliş hareketleri sırasında tersine çevrilmesi ile altcoin, 0,375 dolara yönelmişti. Ancak, bugün yaşanan fiyat reddi hâkim düşüş trendinin hâlâ devam ettiğini gösteriyor.

XRP fiyatı 0,375 dolarda bulunan direnç noktasına reddedildi. Teknik göstergelerden RSI, nötr çizginin üstüne çıkabilmek için mücadele ediyor.

altcoin XRP

XRP için gün içi işlem hacmi 2 milyar dolar. Bu da %131 oranında bir artış yaşandığı anlamına geliyor.

Mayıs ortasından haziran başına kadar kripto piyasası, XRP fiyatının azalan bir üçgen modeli içerisinde yüksek volatilitesine şahit olmuştu. Böylece, 11 Haziran tarihinde altcoin fiyatı 0,375 dolarda bulunan destek noktasını aşağı yönlü kırdı ve 0,29 dolar ile en düşük seviyelere geriledi.

Piyasa lideri olan Bitcoin, 20,000 doların üzerinde tutunmaya çalışırken gözde altcoin’lerden bir tanesi olan XRP fiyatı ise 0,3 dolarda bulunan psikolojik destek noktasından geri döndü. İyileşme rallisi ile fiyat, bugün erken saatlerde %25 oranında artarak 0,375 dolardaki direnç noktasına meydan okudu.

Bununla birlikte, bu dirençteki yüksek arz baskısı ile ortaya çıkan reddediliş XRP fiyatını daha da düşük bir seviyeye geri döndürüyor. Satış baskısı devam ederse ve direnç noktasının altında bir mum kapanışı gerçekleşirse altcoin, aşağı yönlü hareketine devam edecek. Bunun sonucunda da fiyat 0,3 dolara kadar gerileyebilir.

Öte yandan XRP fiyatı, direnç noktasını kırmayı başarırsa toparlanmanın kesin olarak başladığı söylenebilir.

Altcoin için bazı teknik göstergeler

Bir yükseliş ayrışmasının ardından günlük RSI eğimi, keskin bir yükseliş gösteriyor. Bununla birlikte, fiyat hareketine benzer şekilde gösterge çizgisi, yükseliş hareketindeki zayıflık sebebiyle %50 işaretinin üzerine çıkmak için mücadele ediyor.

Bununla birlikte bu toparlanma rallisi, nisan ayından bu yana dinamik bir direnç olarak hareket eden 20 günlük EMA seviyesini geri aldı. Bu kırılan direnç noktası, geçerli bir desteğe dönüşebilir. Bunun sonucunda da altcoin’in 0,3 dolar seviyesini yeniden ziyaret etmesi engellenebilir.

XRP için direnç noktaları sırasıyla 0,40 dolar ve 0,45 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 0,3 dolar ve 0,25 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin