featured

Bu altcoin’in rallisi için aranan güç bulunmuş olabilir! Hareketlenme ne zaman başlayacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan XTZ, yükseliş trendi için itici güç görevi görebilecek bir yükseltmeyi etkinleştirdi.

Ekipten bir tweet’e göre, bir Layer1 blockchain’i olan Tezos, 23 Eylül Cuma günü Katmandu adlı bir yükseltmeyi etkinleştirdi. Katmandu yükseltmesinin cuma günü Tezos Proof-of-Stake (PoS) ana ağının 2.736.129 bloğunda yayınlandığı bildirildi.

Yükseltmeden sonra, ağın sosyal hâkimiyeti azaldı. Ancak Santiment’ten elde edilen verilere göre 25 Eylül’de bir artış gerçekleşti.

altcoin XTZ

LunarCrush’tan bir tweet, Tezos’un son 24 saatteki sosyal etkileşimindeki artışa da dikkat çekti.

Durgun fiyat hareketi

Son yedi gün içinde XTZ, %2’nin biraz üzerinde bir kazanç elde etti. Dünkü işlem seansının (25 Eylül) kapanışında ise altcoin, %2,70 oranında değer kaybetti. Günün başında 1,516 dolardan işlem gören XTZ, gün içinde 1,555 dolara kadar yükselmesine rağmen kapanışta 1,475 dolar civarında işlem görüyordu.

Bu yazının yazıldığı sırada XTZ, 1,45 dolar ile 1,5 dolar arasında bulunan bölgede işlem görüyordu. Altcoin için günlük grafikte direnç noktası 1,572 dolar civarında bulunuyor.

Direnç, ayın belli bir bölümünde güçlü kaldı. 7 günlük bir kırılmanın ardından altcoin yeniden bu çizginin altına düştü. Destek noktası ise XTZ’nin mevcut olanın üzerinde yeni bir destek hattı oluşturamamasıyla birlikte 1,404 dolar seviyesinde güçlü bir şekilde duruyor.

Günlük zaman diliminde Göreceli Güç Göstergesi (RSI) değeri, nötr çizginin altında bulunuyor.

DMI sinyali de 20’nin altındaki artı DI çizgisini gösteriyor. DMI ve RSI, güçlü olmasa da düşüş eğilimi gösteriyor.

Bu yazının yazıldığı sırada hacim göstergesi, alıcıların ticaret hacmine daha fazla katkıda bulunduğunun altını çiziyor.

Pozitif bir metrik

Yükseltmeden sonraki ölçümler, altcoin’in kötü performans gösterdiğine işaret ediyor. Bununla birlikte daha sonra bir miktar iyileşme görülen bir ölçüm, geliştirme faaliyetidir.

Santiment’ten elde edilen grafik, geliştirme faaliyetindeki bir artışı gösteriyor. Geliştirme faaliyeti bu yazının yazıldığı sırada 1.55 bölgesindeydi. Böylece, yükseltme sonrası ağda devam eden yüksek aktivite oranını görebiliriz.

Tezos’a katkıda bulunanlar ve geliştirme şirketleri Nomadic Labs, Marigold, TriliTech, Oxhead Alpha, Tarides, DaiLambda ve Functori & Tweag, temmuz ayında Katmandu’yu önerdi.

Zincir üstü bir yönetişim prosedürü aracılığıyla topluluk daha sonra onayını verdi. Yükseltmenin ağın ölçeklenebilirliğini büyük ölçüde iyileştirmesi ve ideal olarak ağ üzerinde geliştirilen merkezi olmayan uygulamaların sayısını artırması bekleniyor.

XTZ’nin fiyat hareketi bu süreçte büyük ölçüde yatay oldu. Yatırımcılar yakın zamanda büyük bir kırılma beklememeli. Ancak, yükseltme vaat ettiği tüm özellikleri sağlayabilirse daha fazla Dapp’in geliştirildiğini görebiliriz.

Bu da ekosistemin talebi fiyat hareketini etkileyeceğinden, altcoin fiyatındaki yükseliş eğilimi için bir katalizör görevi görebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin