Bu altcoin rallilerin arkasında Chainlink mi var?
Bu altcoin rallilerin arkasında Chainlink mi var?

Bu altcoin rallilerin arkasında Chainlink mi var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  Akıllı sözleşme platformlarında ortaya çıkan önemli bir trend, merkezi olmayan oracle ağı Chainlink ile entegrasyon oldu. Chainlink ağı, oracle’ların kullanımı yoluyla zincir üzerindeki akıllı sözleşmelere gerçek dünya verileri ve bilgileri sağlar. Buna ödeme yöntemleri, fiyat beslemeleri ve temel blockchaine özgü olmayan diğer olaylar dahil.

Birçok ortaklığı, onu uzaydaki en entegre ağlardan biri haline getirdi ve işlevselliği sadece L1’ler tarafından değil, aynı zamanda BitYard ve Kucoin gibi borsalar ve Gemini gibi geleneksel varlık yöneticileri tarafından da kullanılıyor. Geçen yıl Kasım ayında ağ, akıllı sözleşmelerle güvence altına alınan toplam değerinin 75 milyar doları geçtiğini açıkladı.

Chainlink’in blockchainler için kullanılabilirliği, artan popülaritesinde belirgin olsa da, yerel tokenlerin başarısına da yardımcı oldu mu? Kripto meraklısı ‘Alpha’, yakın zamanda Twitter’da blockchainler tarafından Chainlink Oracle entegrasyonu ile yerel tokenlerine olan talepteki artış arasındaki ilişkiyi vurgulamak için yaptıklarına inanıyor.

Mevcut en büyük miktarda dApp’e ev sahipliği yapan ve Chainlink oracle’larını ilk entegre eden lider akıllı sözleşme platformu Ethereum’a bakıldığında, doğrudan bir ilişki kurulamaz. Bununla birlikte, Ethereum tabanlı kullanıcıların bunları ne kadar büyük ölçüde kullandığına bakılarak bunların önemine tanık olunabilir.

Bu altcoin’ler ve Chainlink arasındaki ilişkiye dikkat!

DeFi ekosistemleri hâlâ yeni olan Ethereum’un rakip blockchainlerinde daha net bir eğilime tanık olunabilir. En iyi örnek, yerel tokeni AVAX olan Avalanche, geçen Temmuz’da Chainlink oracles ile entegre olduktan hemen sonra parabolik hale geldi. Kurucusu Jihan Wu bile, o sırada ekosistem üzerine kurulan yüzlerce projenin ürünlerini piyasaya sürmeden önce Oracle işlevselliğinin entegre edilmesini beklediğini belirtmişti. Avalanche o zamandan beri Ethereum’un ana rakiplerinden biri haline geldi.

Ağ geçen yıl Ağustos ayında Chainlink ile entegre olduğundan, Fantom’un yerel tokeninin fiyat hareketinde de benzer bir eğilim görülebilir. Benzer bir yol izleyen diğer önde gelen akıllı sözleşme platformları arasında, her ikisi de zaten kendi test ağlarında entegrasyonu dağıtmış olan Solana ve Terra yer alıyor. “Alpha”, “ilgili zincirlerinde yayılan aktif geliştiriciler ve dApp’ler olması” koşuluyla, bu L1’ler için benzer bir sonucun oynanmasını bekliyor.

Chainlink, 2022 için staking ve CCIP gibi işlevlerle ekosistemini istikrarlı bir şekilde geliştiriyor. Bununla birlikte, bu gelişmeler, geçen Mayıs ayındaki kripto çöküşünden bu yana arafta kalan Link’in fiyat hareketi üzerinde olumlu bir etki yaratmadı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin