featured

Hacim fırladı, az bilinen altcoin patlamaya hazırlanıyor olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir altcoin’in hacmi, etrafındaki perakende satış heyecanını gösterir. Hacimdeki yükselişten sonraki büyük bir artış, tepe noktalarının belirlenmesine yardımcı olabilir. Ayrıca bu hareket, dip noktalarının belirlenmesi için de çok iyi bir ipucu oluşturur.

Satın almak için doğru zaman mı?

Adı çok duyulmayan altcoin’lerden bir tanesi olan Bancor (BNT) için, sosyal hacim son 24 saat içinde %3,000 arttı. Bu da yatırımcıların bu yazının yazıldığı sıradaki fiyatı olan 2,3 dolar seviyesine büyük ilgi gösterdiğini gösteriyor. Diğer teknik veriler de de BNT’nin büyük bir patlamanın eşiğinde olabileceğine işaret ediyor.

altcoin BNT grafik

Aralık 2021’den itibaren BNT için 30 günlük sosyal hacim ortalaması çoğunlukla 1’in altında kaldı. Ancak 8 Mart tarihinde bu hacim 127’ye yükseldi ve 30 günlük ortalamayı 6,63’e getirdi. Bu ani artış, altcoin’in piyasa değerinde büyük bir artışın habercisi olabilir.

Bancor’un fiyatı, geçen yıl ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 9,369 dolar seviyesinden yaklaşık olarak %80 oranında bir düşüş yaşadı. Her ne kadar şu anda düşüş eğilimi gösterse de bu fiyat hareketi, teknik göstergelere göre birikim yapmak için mükemmel bir zaman.

Altcoin BNT hakkında bilinmesi gerekenler

365 günlük MVRV modeli dokuz aydır negatif bölgede yer alıyor  ve şu anda -%57,51 civarında seyrediyor. Bu gösterge, geçen yıl BNT token’ları satın alan yatırımcıların ortalama kâr ve zararını değerlendirmek için kullanıldığından, negatif bir değer yatırımcılarının şu anda herhangi bir işlem yapmadığı anlamına gelir.

-%10’un altındaki negatif bir değer, kısa vadeli sahiplerin zararda olduğunu ve tipik olarak uzun vadeli sahiplerin de altcoin’i biriktirme eğiliminde olduğunu gösterir. Bu nedenle, -%10’un altındaki bir değere genellikle “fırsat alanı” denir.

Bu nedenle 365 günlük MVRV göstergesine göre, BNT altcoin’ini düşük fiyattan satın almak için en doğru zamanlardan biri olabilir.

BNT fiyatında herhangi bir sıkıntı durumunda yükseliş tezini gündemde tutan şey borsa endeksindeki arzıdır.  Borsalarda tutulan BNT sayısı, özellikle panik çöküşü sırasında potansiyel satış baskısı görevi görür.

Bu nedenle bu sayı ne kadar yüksek olursa, panik satışı nedeniyle bir çöküşün devam etmesi o kadar olasıdır. 24 Ocak tarihinden bu yana, merkezi kuruluşlarda tutulan BNT sayısı 33,5 milyondan 12,4 milyona düştü ve 21,1 milyon adet BNT token’ının borsalardan ayrıldığını ortaya koydu. Bu da potansiyel satış baskısını hafifleterek, yatırımcıların yakın gelecekte Bancor’un fiyat performansı konusunda olumlu bir bakış açısında sahip olduklarını ima etti.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin