featured

Temmuz ayını iyi değerlendiren bu altcoin, önümüzdeki günlerde nasıl bir performans gösterecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan XMR, temmuz ayında yükseliş eğiliminden tam olarak yararlanan kripto para birimlerinden bir tanesiydi. 118 dolardan 154 dolara yükselen XMR, temmuz ayında %30 oranında değer kazandı.

Santiment’ten alınan verilere göre, kripto para piyasasının geri kalanı haziran ayında ayıların elinde acı çekerken, XMR o ayın ortasından bu yana kademeli olarak %41’den fazla yükseldi. Ek olarak, 5 Ağustos’ta zincir içi veriler, altcoin’in genel hissiyatının da 21 Mayıs’tan bu yana olumlu yönde olduğunu ortaya koydu.  Şimdi bu gizlilik odaklı altcoin, geçtiğimiz ay nasıl bir performans gösterdi?

Temmuz ayında neler oldu?

Temmuz ayında XMR, %30’luk bir artış kaydetti. Ayını ay içinde piyasa liderleri olan Bitcoin ve Ethereum da sırasıyla %18 ve %54 oranlarında değer kazandı. Piyasa liderlerinin hareketini takip eden XMR, ayı 154 dolar seviyesinde kapatmadan önce 28 Temmuz’da ay içi en yüksek değeri olan 162 dolara dokundu.

31 günlük süre içinde, altcoin’in piyasa değeri 2,08 milyar dolardan 2,85 milyar dolara yükseldi. Bu da %37 oranında bir artış gerçekleştiği anlamına geliyor. Ay boyunca istikrarlı bir şekilde yükselen altcoin’in işlem hacmi de %115 oranında arttı.

altcoin XMR grafik

Bu ay şimdiye kadar, XMR’nin fiyatı %2’lik küçük bir artış kaydetti. Bu yazının yazıldığı sırada 160 dolar civarında işlem gören XMR, son 24 saat içinde %1’lik bir düşüş yaşadı. Aynı dönemde altcoin’in işlem hacmi ise 83,801,108 dolar. Bu da hacimde %24 oranında bir kayıp olduğu anlamına geliyor.

Günlük grafikte XMR, son birkaç gündür dar bir aralıkta konsolide oluyor. Yazının yazıldığı sırada satın alma baskısı yüksekti. Ayrıca, Göreceli Güç Endeksi yükseliş trendinde 62,20 işaretinde iken, Para Akışı Endeksi ise 64,19 değerinde işlem görüyor.

Zincir üstü performans

Santiment’ten alınan verilere göre, balinalar temmuz ayında XMR token’ının fiyatı arttıkça kâr elde etmeye başladı. 31 günlük süre içinde, balinalar tarafından tutulan altcoin arzı %3 oranında azaldı. Bu, bu ayın başından bu yana %0,11 daha düştü.

İlginç bir şekilde temmuz ayındaki etkileyici fiyat artışına rağmen altcoin, sosyal cephede kayda değer bir artış kaydedemedi. Geçtiğimiz ay, sosyal hâkimiyeti %53 oranında azalırken, sosyal hacmi de %30’luk bir düşüş kaydetti.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin