Elinizde bu altcoin varsa sert çöküşe hazırlanın! Düşüşten kâr etmek için iki strateji var
Elinizde bu altcoin varsa sert çöküşe hazırlanın! Düşüşten kâr etmek için iki strateji var

Altcoin mevsimi mi geliyor? Altcoinlerin yükselip yükselmeyeceği nasıl anlaşılır? eToro açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Popüler sosyal ticaret platformu eToro’nun yeni araştırmasına göre, Bitcoin (BTC) ve altcoinler arasında geçişler yapan yatırımcılar, kazançlarını 2020’de önemli ölçüde artırabildi. Elbette, altcoin sezonunun ne zaman başlayacağını saptamak oldukça zor.

2020’de doğru geçişlerle 7 kata kadar kazanç sağlanabilirdi

En son üç aylık raporunda eToro, 2020 boğa piyasası ile ilgili çeşitli kripto para birimi yatırım temalarını gözler önüne serdi. Raporda altcoinlerin dolara karşı yükseldiği ve muhtemelen Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiği kripto para piyasası döngüsünün bir bölümü altcoin sezonuna ayrıldı.

Araştırma, eşit olarak tutulduğunda ilk 100 altcoin’in 2020’nin çoğu için BTC’den “daha kazançlı bir yatırım” olduğunu ortaya koydu. Kesin olmak gerekirse, 18 Aralık’a kadar durum böyleydi. Bununla birlikte, BTC’den altcoinlere ne zaman geçiş yapacaklarını ve tersini bilen yatırımcılar, yıl içindeki kazançlarını neredeyse ikiye katlayabildi.

eToro’nun açıklaması şöyle:

“Bitcoin ile başladıysanız, tüm yıl boyunca yalnızca iki takasla 3 ile 7 kat kazanç elde edebilirdiniz. Bu geçiler Mayıs’ta bitcoin’den altcoin’e ve Eylül’de tekrar Bitcoin’e…

Altcoin sezonunun başlangıcı nasıl anlaşılır?

EToro, altcoin sezonu ve BTC sezonunu tahmin etmenin çok zor olduğunu kabul etse de, araştırma yatırımcıların piyasa döngülerini belirlemesine yardımcı olabilecek çeşitli ölçütlere bakıyor.

Göreli ticaret hacmi, sosyal medya etkinliği, yeni kripto para listelemeleri ve kripto projelerinden yayınlanan haber makalelerinin sayısı, altcoinlerin yükselmek üzere olup olmadıkları üzerinde bir etkiye sahip görünüyor.

Elbette, ticaret hacimleri klasik bir tavuk veya yumurta durumu sunuyor, zira ticaret faaliyetinin organik olarak mı yoksa sadece fiyat yükseldiği için mi arttığı her zaman net değil.

Sosyal medya etkinliği konusunda eToro, altcoin tweet hacmini Bitcoin ile karşılaştırmak için bir kripto analiz şirketi olan The TIE’nin verilerini kullanıyor.

Rapora göre veriler, “alt sezonun altcoinlerle ilgili tweetlerin göreceli sayısı ile tanımlanabileceğini” öne sürüyor.

“Bu metrik, yalnızca Mayıs ve Ekim değişimlerini değil, aynı zamanda potansiyel olarak Şubat sonundaki kısa altcoin sezonu da yakalayacak gibi görünüyor.”

Dogecoin dikkat çekti

Şaka bazlı kripto para birimi Dogecoin (DOGE), sosyal medyanın son günlerde dikkatini çekti. The TIE’ye göre, geçen hafta DOGE, günlük ticaret hacmi açısından Bitcoin’i aşan ilk altcoin oldu.

Exchange listeleri ile ilgili olarak, eToro TIE’nin verilerini kullanarak 2020 yazının sonlarında “liste sayısında net bir artış” olduğunu gösterdi. Bu aynı dönemde, altcoinlerin BTC’yi geride bıraktığı dönemdi.

Doğrudan kripto para şirketleri tarafından yayınlanan haberlerdeki ani artışlar da altcoin sezonuyla ilişkili görünüyor. eToro, bu makaleler genellikle proje güncellemeleri ve diğer büyük duyurularla ilgili olduğundan “Bu sezgisel bir anlam ifade ediyor.” diyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin