featured

Gözde altcoin, kritik dirençleri sırasıyla kırıyor! Giriş için doğru zaman mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan ADA, piyasadaki olumsuz hissiyattan ağır bir şekilde etkilendi. Fiyat son 7 aydır bir düşüş trendi içinde işlem görüyordu. Ancak kripto piyasasındaki yeni yıl toparlanmasıyla birlikte ADA fiyatı 13 Ocak’ta trend çizgisinden büyük bir kırılma gerçekleştirdi. Ayrıca bu kırılma, fiyatlar düşükken yatırımcıların alım işlemlerine devam ettiğinin bir göstergesidir. Peki ADA, bu yükseliş trendini devam ettirebilecek mi?

0,38 dolarda bulunan direnç noktasının kırılması sonucunda fiyat %12’lik bir ralli gerçekleştirebilir. 20 ve 50 günlük EMA seviyeleri arasındaki potansiyel bir yükseliş geçişi, toparlanma hareketleri için ek onay sağlayabilir.

ADA için gün içi işlem hacmi, 559,5 milyar dolardır. Bu da %16’lık bir kayıp gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Kripto pazarındaki son konsolidasyonla birlikte gözde altcoin’in fiyatı, kritik destek noktasını yeniden test etti. Bu küçük düzeltme fiyat hareketi için oldukça önemliydi. Çünkü hiçbir trend durmadan tek yönde devam edemez ve sonunda hâkim trend ivmesini geri kazanmak için kısa bir molaya ihtiyaç duyar.

Ayrıca yeniden test sonrası ralli, ADA fiyatını son dört gün içinde %17 oranında artırdı. Bu yazının yazıldığı sırada gözde altcoin 0,3812 dolar civarında işlem görüyor. Bu da 0,38 dolardaki direnç noktasını kırmak için bir girişim yapıldığını gösteriyor.

altcoin ADA grafik

Günlük mum 0,3 dolardaki direnç noktasının üzerinde kapanırsa, alıcılar yükseliş rallisini uzatmak için daha yüksek bir zemin elde edecek. Bunun sonucunda da fiyat, 200 günlük EMA ile çakışan ve 0,425 dolarda bulunan direnci kırmak için %12 oranında bir ralli gerçekleştirebilir.

Öte yandan, 0,3 dolar seviyesinin üzerinde devam edilemezse yatırımcılar uzun süreli konsolidasyona tanık olabilir.

Altcoin için bazı teknik göstergeler

VI: Yakın zamanda yapılan bir düzeltmeye rağmen VI+ ve VI- eğimleri, aralarında önemli bir mesafeyi koruyarak alt çizgi yükseliş momentumunun güçlü olduğunu gösteriyor.

EMA’lar: 0,42 dolar seviyesinin yakınında dalgalanan 200 günlük EMA, bu seviyenin direnç gücünü artırıyor.

Gözde altcoin, bu yazının yazıldığı sırada 0,383 dolar civarında işlem görüyor ve eğim boğaların lehine. Volatilite ise düşük.

ADA fiyatında takip edilmesi gereken direnç noktaları 0,425 dolar ve 0,52 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 0,38 dolar, 0,33 dolar ve 0,326 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin