featured

Gözde altcoin, kritik destek noktasını korumayı başarıyor! Toparlanma sonunda başlıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan XRP fiyatındaki altı aylık yatay trend, bir baş ve omuz modeline dönüştü. Bu ünlü düşüş modeli, daha hızlı bir yükselişi engelleyen iki yüksek salınım olarak tanımlanabilir.

Teorik olarak, bu model keskin bir tersine dönüş sergiledi. Bu model aynı zamanda, düşüş eğiliminin yeniden başlamasına işaret eden sabit destek noktasını da gösterir.

Gözde altcoin, 0,3 dolarda bulunan destek noktasında tutunamazsa %38 oranında bir düşüş daha yaşayabilir. 0,41 doların üzerinde bir günlük kapanış gerçekleşmesi durumunda ise yükseliş kesinleşecektir.

XRP için gün içi işlem hacmi, 898,5 milyon dolardır. Bu da %21’lik bir kayıp gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

XRP, bu yazının yazıldığı sırada 0,34 dolar civarında işlem görüyor. Eğer satış baskısı devam ederse fiyat, 0,316 dolar ile 0,3 dolar arasında bulunan destek noktasına düşebilir.

altcoin XRP grafik

Yukarıda belirtilen destek aynı zamanda modeldeki boyun çizgisidir. Bu seviye, gözde altcoin’in son yedi ayda daha fazla kayıp yaşamasının önüne geçmiştir.  Ayrıca, 2 Ocak’ta günlük grafik, alıcıların bu seviyeyi savunmaya devam ettiğini gösteriyor.

Bununla birlikte, düşüş eğiliminin etkisi altında, XRP fiyatının 0,3 dolarda bulunan destek noktasını kırması daha olasıdır. Bu döküm, düşüş momentumunu hızlandıracak ve fiyatı 0,21 dolara kadar düşürecektir. Bu nedenle yatırımcılar, bu destek noktasının kaybedilmesi durumunda giriş fırsatı arayabilirler.

Aksine, XRP fiyatı yeniden yükselmeye başlarsa, 0,37 dolarlık dirençten yukarı yönlü bir kırılma, düşüş tezini geçersiz kılacaktır. Ancak, daha güvenli bir giriş için yatırımcılar 0,41 dolar seviyesinin de kırılmasını bekleyebilir.

Teknik göstergeler

ADX: Fiyattaki her düşüşte yükselen ADX eğimi, genel eğilimin düşüş olduğunu vurgular.

MACD: MACD ve sinyal hattı arasındaki bir dizi geçiş, kripto pazarında devam eden belirsizliği gösteriyor. Ancak, bu eğimlerin her ikisi de hâlâ orta çizginin altında bulunuyor. Bu da satıcıların üstünlüğe sahip olduğunu gösteriyor.

XRP için genel eğilim ayıların lehine iken volatilite yüksek. Gözde altcoin için takip edilmesi gereken direnç noktaları 0,373 dolar ve 0,41 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 0,31 dolar ve 0,26 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin