featured

Beklenen hareket çok yakın! Gözde altcoin kısa vadede sıçramaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan ATOM, 18 Haziran’dan bu yana yukarı doğru hareket ediyor. Bu hareket sonucunda 30 Haziran’da ilk yüksek dip seviyesini yarattı. Altcoin şu anda, kısa vadeli bir direnç çizgisinden çıkma sürecinde.

ATOM, 44,56 dolara ulaştığı Ocak 2022’den bu yana düşüyor. Aşağı yönlü hareket sonucunda fiyat Haziran ayında 5,55 dolara kadar düştü. Düşüş ayrıca Mart 2020’nin en düşük seviyelerinden bu yana yürürlükte olan yükselen bir destek çizgisinden de kırılmaya neden oldu. Bu tür uzun vadeli yapılardan kaynaklanan arızalar genellikle trendde bir kırılma anlamına gelir.

Mart 2020’den bu yana tüm yukarı hareket ölçülürken en düşük seviye 0,5 Fib geri çekilme seviyesindeydi. Bu da hafif bir sıçrama başlattı. Bununla birlikte, haftalık RSI değerlerine rağmen hâlâ bir yükseliş sinyali yok.

altcoin ATOM grafik

Günlük RSI yükselişte

Günlük grafik, haftalık olandan daha fazla yükseliş görünümü veriyor. Bunun nedeni, RSI okumasının aşırı derecede yükseliş göstermesidir.

Yükseliş sapması ürettikten sonra RSI, aşırı satım bölgesinin üzerine çıktı. Hemen ardından da başka bir yükseliş gelişimi olan dibi oluşturmayı başarıyla tamamladı. RSI şimdi 50’nin üzerine çıkmaya oldukça yakın. Bu da sonunda düşüş trendinin tersine döndüğünü doğrulayabilir.

Bu durumda, altcoin için en yakın direnç alanı 12,20 dolarda bulunuyor.

Kısa vadeli ATOM sıçraması

Kripto para yatırımcısı ve analisti @IncomeSharks, bir ATOM grafiği tweetledi. Bu tweette  fiyatın kısa vadede 8 dolara kadar yükselebileceğini belirtti.

Son olarak iki saatlik grafik, fiyatın 27 Haziran’dan beri mevcut olan kısa vadeli alçalan bir direnç çizgisinden çıkma sürecinde olduğunu gösteriyor. Ek olarak, RSI 50’nin üzerinde. Yani bu da altcoin için yükseliş eğiliminin bir işareti olarak kabul edilir. Fiyat kırılmak için en az beş girişimde bulunduğundan, nihai bir kırılma bekleniyor.

İki yukarı hareketin 1:1 oranı varsa, ATOM 10 dolara kadar yükselir. Bunun yerine 1:1.61 oranına sahiplerse, daha önce ana hatlarıyla belirtilen direnç alanına çok yakın olan 12 dolara kadar çıkabilir.

BeinCrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin