featured

Analistler uyarıyor! Gözde altcoin için dikkat edilmesi gereken seviyeler neler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yatırımcıların gözdesi olan altcoin XRP, 0,9 dolarda bulunan üst sınırdan tehditkar bir düşüş yaşadı. Bir aydan daha uzun bir süredir aşağı yönlü hareket eden XRP, satın alma rallilerini baltalamaya devam ediyor.  Şu anda ise altcoin, piyasanın genel olarak olumsuz bir hissiyata sebep olması sebebiyle düşüşe devam ediyor.

Son birkaç aydaki 0,5 dolar seviyesinin sağlamlığına bakıldığında, XRP son satışları durdurmayı hedefliyor. Bunu yaparken, alıcılar kısa vadeli EMA’nın sınırlarını aşmayı hedefleyebilirler. Bu yazının yazıldığı sırada XRP, son 24 saatte %4,02 oranında bir düşüşle 0,5713 dolardan işlem görüyor.

XRP 4 saatlik fiyat grafiği analizi

0,9 dolardan başlayan satış, geçen ay altcoin fiyatında %37,47 oranında bir düşüş gerçekleştirdi.  Böylece, Kontrol Noktasının (POC) altına düştükten sonra XRP, 8 Mayıs’ta üç ayın en düşük seviyesini gördü. Aşağı doğru giden ralliyi engellemek amacıyla alıcılar yeşil bir mum yaktı. Ancak artan hacimlerde bunu destekleyemedi.

XRP altcoin analiz

Son üç gün içinde altcoin, 4 saatlik grafiğinde düşüşe işaret eden bir flama oluşturdu. 20 EMA seviyesi, geçen ayki çoğu kurtarma girişimini göz ardı eden oldukça güçlü bir satış noktası oluşturdu. Bu da, XRP fiyatının 4 saatlik zaman diliminde Bollinger Bantlarının alt bandına düşmesine neden oldu.

Boğaların mevcut en düşük seviyelerinden zeminlerini toparlama ve kısa vadeli bir ralliyi ilerletme şansı var. 0,56 dolar seviyesinden bir canlanma, 20 EMA’nın test edilmesine neden olabilir. Daha geniş eğilimi kendi lehlerine değiştirmek için, alıcıların yine de 0,59 dolar seviyesindeki tahvilleri kırmanın bir yolunu bulması gerekiyor. Bollinger Bantlarının üst ve alt bantlarının oynaklığı daraltılmak istenirken altcoin, önümüzdeki işlem seanslarında daha sıkı bir aşamaya girebilir.

Altcoin için bazı teknik göstergeler

Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı satım bölgesine doğru kademeli bir düşüş eğilimini vurguladı. 30 endeksinde bulunan desteğin yeniden canlanması, grafiklerde potansiyel bir toparlanma şansı yaratabilir.

Ayrıca, CMF son birkaç saat içinde bir artış gördü. Ancak 0,04 seviyesinden bir geri dönüş, fiyattaki düşüş eğilimini teyit edecektir. Sıfır çizgisinin ötesinde uzun bir toparlanma, XRP’ye önümüzdeki zamanlarda çok ihtiyaç duyulan bir itme sağlayabilir.

Sonuç olarak

Bollinger Bantları’ndaki aşırı satım okumalarının yanı sıra 0,56 dolar seviyesindeki satış baskısındaki kolaylık göz önüne alındığında XRP, kısa vadeli bir baskı görebilir. Ancak 20 EMA seviyesi altcoin fiyatında aşağı yönlü bakmaktan kaçınırken, boğaların daha geniş eğilimi değiştirmek için oyunlarını güçlendirmeleri gerekiyor.

Son olarak, yukarıda bahsedilen analizi tamamlamak için Bitcoin’in hareketini ve daha geniş duyarlılığı izlemek önemli olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin