featured

Popüler altcoin için grafikler yükselişe işaret ediyor ama dikkat! Bir ayı tuzağı olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki popüler altcoin’lerden bir tanesi olan Axie Infinity (AXS), daha geniş zamanlı fiyat grafiğinde, haziran ortasından bu yana bir aralık oluşturdu. Unutulmaması gereken bir diğer nokta, bu aralığın 18 dolarda sert bir direnç noktasının hemen altında olmasıydı. Piyasa lideri olan Bitcoin (BTC) de 23,000 dolarlık bölgede bir dirençle karşılaştı. AXS için yukarı doğru bir hareket mümkün olabilir. Bununla birlikte, uzun vadeli eğilim hâlâ düşüşte. Geçen ayın yatay ticareti, düşüş trendinin sonunun geldiği anlamına gelmeyebilir.

AXS 1 günlük fiyat grafiği analizi

Günlük grafikte, kasım ayının başından itibaren güçlü bir düşüş trendi mevcuttu. Mart ayında bu düşüş trendi kırılmış gibi görünüyordu. Ancak, altcoin’in fiyatı bir kez daha düşmeye devam ederken, kırılma hızla bir boğa tuzağına dönüştü. Haziran ayında fiyat, mayıs ayında talep bölgesi görevi gören 18 dolarlık alanın altına düştü.

altcoin AXS grafik

Haziran ortasında, AXS 12,2 dolar ile 18,3 dolar arasında bir aralık oluşturdu ve 16 dolar ile 18 dolar arasında bulunan bölge zor bir direnç görevi gördü. Teknik göstergelerden Göreceli Güç Endeksi (RSI), nisan ayının başından bu yana nötr 50 çizgisinin altında işlem görüyor. Yani RSI, devam eden istikrarlı ve güçlü bir düşüş eğilimi gösteriyor. Fiyat aynı zamanda aralığın orta noktasında ve bu da başka bir direnci temsil ediyor.

Altcoin’in fiyatı aralığın orta noktasının üzerine çıksa ve RSI nötr 50 çizgisini geçse bile, gizli bir düşüş ayrışması gerçekleşebilir. Direnç bölgesine yönelen fiyatla böyle bir farklılığın gelişmesi, AXS için düşüş eğilimini daha da net vurgulayacaktır.

AXS 4 saatlik fiyat grafiği analizi

Dört saatlik grafikte ise daha fazla yükseliş eğilimi görülüyordu. RSI, nötr 50 çizgisini desteklemek için bir geri dönüş yaptı ve fiyat geçen hafta bir dizi yüksek dip oluşturdu. Bu nedenle, önyargı hafta sonuna doğru yükseliş eğilimindeydi.

Parabolik SAR bir satın alma sinyali veriyor. Geçtiğimiz hafta 20-SMA destek noktası olarak korundu.  Bollinger bantları geçen hafta yukarı doğru tırmanıyordu. Ancak artan volatilite ile genişlemedi. Bunun yerine, fiyat sabit bir zaman dilimi için yükseliş trendi içinde ve orta aralığı direnç olarak test etti.

Altcoin için momentum yükselişe geçmiş olsa da, A/D çizgisi son haftalarda düşüyor. Son yukarı doğru itme, A/D göstergesindeki büyük bir artışla desteklenmedi. Bu da AXS için talebin zayıf olduğu anlamına geliyordu.

Sonuç olarak

Altcoin talebinin yüksek olmayışı ile birlikte daha geniş zaman diliminde trend, satıcıların lehine görünüyor. Daha düşük zaman dilimleri ise yükseliş eğilimine işaret ediyor ve önümüzdeki birkaç gün içinde 17 dolar ile 18 dolar aralığına bir yükseliş gerçekleşebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin