featured

Gözde altcoin son gelişmelerin heyecanı ile yükselişte! Ancak, kısa vadeli tahmin neden olumsuz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA) fiyatı, alçalan bir direnç çizgisinden çıktı ve şu anda 0,425 doları hedefliyor.

Ocak, şimdiye kadarki en olumlu Cardano haberlerinden birini getirebilir. ADA’nın da desteklediği, kripto destekli aşırı teminatlandırılmış bir stablecoin olan Djed, bu ay Cardano blockchain platformunda piyasaya sürülecek.

Djed, %400 ila %800 oranında fazla teminatlandırılmış olacaktır. Yayın için kesin bir tarih henüz belirtilmedi. Cardano ekosistemindeki TVL, muhtemelen lansman sebebiyle fırladı.

Fiyat 256 günlük direnç çizgisinden çıktı

10 Mayıs’tan bu yana, altcoin’in fiyatı azalan bir direnç çizgisinin altında işlem görüyordu. Bunu takiben, fiyat 30 Aralık’ta 0,238 dolara kadar düştü. Ancak, daha sonrasında gözde altcoin’in fiyatı artış gerçekleştirmeyi başardı.

Fiyat, düşüş hareketi boyunca bu seviye tarafından dört kez reddedildi. En son reddedilme ise 14 Ocak’ta gerçekleşti. Çizgilere her dokunulduğunda daha da zayıfladıkları için ADA fiyatı 20 Ocak’ta patladı ve 22 Ocak’ta 0,387 dolara ulaştı. Altcoin’in şimdiki hedefi ise 0,425 dolar.

Kaçış anında hat 256 gündür yerindeydi. Bu tür uzun vadeli yapılardan kopuşlar genellikle önemli artışlara yol açar. Bu nedenle, 0,425 doların üzerinde bir hareket, artışı daha da hızlandırabilir.

altcoin ADA grafik

Ancak, teknik göstergeler ile fiyat hareketi arasında karışık işaretler var. Kırılmaya rağmen, günlük RSI aşağı yönlü sapma oluşturma sürecinde. RSI değeri 70 işaretinin altına düşebilir. Bunlar düşüş işaretleri olarak kabul edilir.

Bu nedenle artışın devam edip etmeyeceğini belirlemek için daha düşük bir zaman dilimine bakmak gerekiyor.

Kısa vadeli fiyat tahmini:

Altı saatlik grafikteki teknik analiz, ADA fiyatının rallisine devam etmeden önce muhtemelen düşeceğini gösteriyor.

Bunun iki ana nedeni vardır: Düşüş modeli olarak kabul edilen yükselen bir paralel kanalın oluşturulması ve RSI’daki düşüş eğilimidir.

Şu anda ADA gözde altcoin’in fiyatı kanalın direnç çizgisinde bulunuyor. Orta hattın altına bir düşüş, kırılmanın gerçekleşeceğini düşündürmek için uzun bir yol kat edecektir. Bu önümüzdeki 24 saat içinde ortaya çıkabilir.

Fiyat hareketi bozulursa, 0,313 dolarda bulunan 0,5 Fib geri çekilme destek noktasına bir düşüş gerçekleşebilir. Bu aynı zamanda yatay bir destek alanıdır.

Sonuç olarak ADA fiyatı, muhtemelen olumlu Cardano haberlerinin heyecanı nedeniyle Ocak ayında büyük ölçüde arttı. Bununla birlikte, kısa vadeli fiyat tahmini düşüş yönlü ve bir ralliden önce bir düzeltmenin yapılması gerektiğini gösteriyor. Yükselen paralel kanaldan bir döküm bunu doğrulayacaktır.

Öte yandan kanaldan bir kopuş, bu kısa vadeli düşüş eğilimi gösteren ADA fiyat analizini geçersiz kılacak ve fiyatı 0,425 dolara doğru yükseltecektir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin