featured

Teknik göstergeler olumsuz, bu altcoin’in fiyatı düşüşte! Yatırımcılar için çıkış zamanı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan ADA, art arda ikinci gününde düşüşte. Fiyat kısa süreliğine yükseldi ancak kazanımlarını sürdürmeyi başaramadı ve daha düşük seviyelere geri döndü.

ADA, yoğun satış baskısı altında. Fiyat, 50 günlük EMA’ altına düşerse daha fazla olumsuzluk yaşanabilir. Ayrıca teknik göstergelerden RSI’nın da negatif bölgeye sapma yapması daha fazla kayıp yaşanacağına işaret ediyor.

ADA fiyatı daha düşük seviyelerden işlem görüyor

Günlük grafikte, altcoin fiyatı ortalamanın üzerinde bir hacimle düşük seviyelerden işlem görmeye devam ediyor. Fiyat, oluşturduğu çifte tepe ile 1,24 dolara yaklaşıyor. Bu da aşağı yönlü bir tersine dönüş hareketinin oluştuğunun kanıtı. İki gün içinde fiyat yaklaşık olarak %10 oranında düşüş yaşadı. Devam eden satış baskısı ile altcoin’in fiyatı 1,04 dolarda bulunan 50 günlük EMA’ya yaklaşıyor.

ADA altcoin grafik

Hareketli ortalamanın altında bir kırılma ile satış hareketleri artacaktır. Bunun sonucunda da fiyat, psikolojik bir değer olan 1 dolar seviyesine doğru gerileyebilir.  Ayrıca, yatırımcılar talep bölgesi olan 0,90 dolar seviyesinde yeniden satın almak için bekliyorlar.

Öte yandan fiyat alt seviyeyi korumayı başarırsa, fiyatın tersine dönme olasılığı vardır. Olumlu hareket başladığında, ilk yukarı yönlü hareket ile 1,20 dolar seviyesine yükseliş gerçekleşebilir. Bunun ardından da bir sonraki hedef 1,25 dolar olacaktır.

Buna ek olarak, satın alma momentumunun devam etmesi ile 1,29 dolarda bulunan 200 EMA seviyesi kırılabilir. Hemen ardından ise boğalar 1,40 dolardaki yatay direnç noktasına doğru harekete başlayacaktır.

Bu yazının yazıldığı sırada ADA, gün içinde %4,88 oranında bir düşüşle 1,11 dolardan işlem görüyor. Piyasa değerine göre dokuzuncu en büyük kripto para birimi olan ADA, CoinMarketCap verilerine göre %17 oranında bir kayıpla 24 saatlik işlem hacmini 1,500,753,167 dolarda tutuyor.

Altcoin için bazı teknik göstergeler:

RSI: Günlük Göreceli Güç Endeksi 23 Mart’tan bu yana düşüş eğilimi gösteriyor. Gösterge nötr 50 çizgisine yaklaşıyor. Gösterge daha fazla aşağı doğru kayarsa kripto para biriminde daha fazla satışı ateşleyebilir.

MACD: Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaklığı, ilerleyen bir düşüş momentumu ile orta hatta doğru hareket ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin