featured

Ayılar piyasadaki baskınlığına devam ederken, bu altcoin düşüşten bir türlü kurtulamıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yatırımcıların yakından takip ettiği altcoin’lerden bir tanesi olan LUNA, son yedi gün içinde değerinin %30’undan fazlasını kaybetti. Eğer piyasadaki düşüş eğilimi güçlenirse daha da fazla değer kaybedebilir.

Terra ekosisteminin yerel token’ı olan LUNA, piyasa değerine göre ilk 10 kripto para birimi arasında en kötü performans gösterenlerden bir tanesi konumunda.

Terra, Tendermint ile oluşturulmuş bir Proof of Stake (PoS) blockchain altyapısı üzerinde çalışan algoritmik bir stablecoin platformudur.

LUNA staking ve ağ yönetişimi için stablecoin’lerin ihracında kullanılır. Ayrıca bir fiyat istikrarı mekanizması olarak da kullanılır.

LUNA’ya ek olarak, Terra ekosistemi ayrıca UST adlı stablecoin’i de barındırıyor.

Altcoin’in toplam piyasa değeri 1,6 trilyon doların üzerinde

LUNA şu anda piyasa değerine göre dokuzuncu en büyük kripto para birimidir. Piyasa değerine göre ilk 10 kripto para birimi arasında LUNA, son 24 saatte değerinin %10’undan fazlasını kaybederek en kötü performans gösteren altcoin oldu.

LUNA, son yedi gün içinde değerinin %30’undan fazlasını kaybetti. Bu yazının yazıldığı sırada 50 doların üzerinde işlem görüyor. Altcoin’in bu kadar büyük oranlarda değer kaybetmesinin sebebi genel olarak kripto para piyasasındaki düşüş eğiliminin güçlü olmasıdır.

altcoin LUNA grafik

Toplam kripto para piyasa değeri, bu hafta başında 1,7 trilyon dolara kadar ulaştıktan sonra 1,6 trilyon dolara geriledi. Bitcoin ve diğer büyük kripto para birimleri son 24 saat içinde durgunlaştı. Piyasa lideri BTC hâlâ 36 bin dolar civarında işlem görüyor.

LUNA yakında 50 doların altına düşebilir

LUNA günlük grafiği, kripto paranın son performansı yüzünden düşüşü işaret ediyor. Teknik göstergeler, LUNA’nın şu anda zorlandığını ve önümüzdeki saatlerde daha da düşebileceğini gösteriyor.

Bu yazının yazıldığı sırada LUNA, 50 günlük işlem ortalaması olan 76 doların altında 51 dolar civarında işlem görüyor. 32 endeksindeki RSI, LUNA’nın şu anda aşırı satım bölgesinde olduğunu gösteriyor. MACD, tarafsız bölgenin altında ve şu anda altcoin üzerinde bir satış baskısı olduğunu gösteriyor.

Eğer ayılar kontrol altına alınamazsa LUNA önümüzdeki saatlerde 50 dolarlık psikolojik seviyenin altına düşebilir.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin