featured

Bu altcoin, düşüş trendini çok iyi idare etmişti! Yeni zorluklarla nasıl mücadele edecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Haziran ayındaki kripto çöküşü sonucunda birçok altcoin büyük oranlarda eğer kaybetti. Ancak, bu çöküşten beklenmedik bir kazanan çıktı: Litecoin (LTC). Altcoin, en eski kripto para birimlerinden biri ve uzun bir izin süresinin ardından son haftalarda faaliyetini artırdı. LTC, zincir üstü verilerde gözlemlenen büyük gelişmelerden sonra da dikkat çekiyor. Sırada neler var?

Ölümden döndü

Litecoin’in haziran ayındaki piyasa çöküşünden potansiyel bir kazanan olarak çıkacağını birçok kişi tahmin edemezdi. Ancak altcoin’in bazı göz alıcı performanslarından sonra her şey açıklığa kavuştu.  Şu anda piyasa değerine göre kripto sıralamasında 20. sırada yer alan LTC, bu yazının yazıldığı sırada 50,15 dolar civarında işlem görüyor. LTC, son 24 saatte %2,27 oranında değer kaybetmesine rağmen, boğalar 50 dolarda bulunan psikolojik seviyeyi yoğun bir şekilde savunuyor. Bu harekete, 6 Temmuz itibariyle %27’ye ulaşan ağ hacmindeki son artış da yardımcı oluyor.

Mayıs ayı sonlarında tanık olunan büyük bir değişiklik, altcoin’deki balina işlemlerinin sayısıydı. Sert düşüş koşullarına rağmen, balina aktivitesi o zamandan beri yükseldi. Şu anda ise bir yan harekette sıkışmış durumda. Bu model, aşağıda verilen görselde açıkça görülmektedir. Zirve yapıldığı sırada balina işlemleri, 20 Haziran’da 150’ye kadar yükseldi.

altcoin LTC grafik

Son zamanlarda, LTC altcoin’inin sosyal hâkimiyeti birkaç saat içinde %4,620 gibi devasa bir artış gösterdi. Bu, Litecoin tarafından benzersiz bir başarı elde edilmesinin ardından geldi. Altcoin, on yıl boyunca %100 çalışma süresi ile çalıştıktan sonra henüz bir kesinti görmedi. Şu anda dünyanın en uzun süredir çalışan kripto para ağlarından biridir.

LTC’de pozitif bir MVRV oranı ile bir başka belirgin değişiklik daha var. Çoğu kripto para birimi, yatırımcılar için getirilerle mücadele ederken, Litecoin bunlardan biri değildir. LTC için MVRV oranı aşırı değerlenmeye devam ediyor.

Ek olarak BitPay, Litecoin için başka bir başarıya işaret ederek haziran ödeme sonuçlarını yayınladı. Ödeme Sayısı metriğinde Bitcoin’den sonra %21,21 ile ikinci sırada yer aldı.

O zaman LTC için her şey yolunda mı?

Şimdi Litecoin’den ne beklemeliyiz? 50 dolar seviyesini koruyabilecek mi yoksa düşüş mü yaşayacak? Durgunluk söylentilerinin hız kazanması söz konusu olmayabilir. Ayrıca, LTC fiyatının mevcut seviyelerde tutunması daha da zorlaşabilir. Piyasanın mevcut konumu ve son trendler dikkate alındığında Litecoin’in 50 dolar seviyesini kaybedeceği tahmin ediliyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin