featured

Son zamanların gözdesi olan bu altcoin, bir tehlike ile karşı karşıya olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında son zamanlarda adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan Aptos (APT) yatırımcıları, yakın zamanda başlatılan ağdan çok şey beklemiş olabilir. Bununla birlikte blockchain, kullanıcıları için “web3 deneyimini iyileştirmenin” neden zor olabileceğini defalarca gösterdi.

Peki, neden? 21 Ekim’de Aptos Explorer, ağın saniye başına yalnızca on bir işlem (TPS) işlediğini ortaya çıkardı. “Solana Katili” olarak adlandırılan bir blockchain için bu pek de  etkileyici olmayan bir orandı.

5 Kasım’da hızlı bir şekilde ilerleyen hikaye, bir değişikliğe tanık oldu. Yine de, birçok yatırımcının beklentilerini karşılamadı. 5 Kasım itibariyle Aptos Explorer, ağın TPS’sinin 19 olduğunu ve doğrulayıcıların sayısının 102’de kaldığını gösterdi.

Ek olarak,  altcoin’in performansı son 24 saatte %0,19’luk bir düzeltme yaşadı. APT, bu yazının yazıldığı sırada ise 7,71 dolar civarında işlem görüyor.

Yatırımcıların ilgisi yeniden çekilebilir

Altcoin’in artışı, 2 Kasım’da 8,23 dolar seviyesinden başlanan devasa düşüşten 7,19 dolara bir canlanma anlamına geliyordu. Ancak, altta yatan bazı faktörler olmadan bu hareket imkansız olabilirdi. APT’nin dört saatlik grafiği, %58’lik hacim artışının yanı sıra, Chaikin Money Flow’un (CMF) 4 Kasım’da -0.24 bölgesinden çıktığını gösterdi.

-0.07 olan değeri ile yatırımcıların ağı yeterli likidite ile doldurdukları açıktı. Bu, APT’nin son zamanlarda kripto topluluğundan büyük ilgi görebileceğini ima etti.

altcoin APT grafik

Ek olarak, yukarıdaki grafik Para Akışı Endeksi’nin (MFI) eğilimini gösterdi. MFI’ye gelince, altcoin’e inanılmaz miktarda para girmişti. Öyle ki sonuç olarak aşırı alım seviyesi 77,88’e ulaştı. Beklendiği gibi, MFI trendi tersine döndü ve şimdi mükemmel bir satın alma seviyesini korumaya yakın.

Geri dönüşe rağmen, onaylanmış bir satış baskısı belirtisi yok. Aslında MACD, az da olsa alıcıların satıcılar üzerinde kontrolü sağladığını gösterdi. Bununla birlikte, MACD histogramının üzerine çıkamamak, APT’yi satıcıların taleplerine düşmekten uzak tutabilir. Dolayısıyla altcoin’in fiyatındaki artış, kırılmaz bir kararlılığın değer düşüşü için bir işaret değildir.

Zincir APT’yi kullanacak mı?

Zincir içi analize göre, altcoin’in pazarın gerçekliğine uyum sağlamakta zorlandığı görülüyordu. Bunun nedeni, sosyal medyada kıvılcımlanmasına yardımcı olan ilk hâkimiyetinin ve aramanın açıkça azalmasıydı.

Bu yazının yazıldığı sırada Santiment, sosyal hâkimiyetinin %0,225 olduğunu gösterdi. Bu, 24 Ekim’deki %2,105’ten büyük bir düşüş gerçekleştiği anlamına geliyor. Geliştirme faaliyeti de yüksek seviyelere yakın değil. Ancak bu, özellikle APT’nin gelişmek için mükemmel bir zincir üstü performansa ihtiyacı varmış gibi görünmediğinden, altcoin yatırımcılarını pek de rahatsız etmeyebilir.

ambcrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin