featured

Bu altcoin’in ayıları hâkimiyeti yeniden ele geçirdi! Yeni bir dip gelebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan DOT, bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor. DOT için direnç noktası 7,05 dolarda iken, destek noktası ise 6,80 dolar seviyesinde bulunuyor.

Ayılar piyasanın kontrolünü elinde tuttuğundan ve muhtemelen ivmelerini sürdüreceklerinden, bugün DOT düşüş eğilimiyle karşı karşıya kaldı. Ayılar, fiyatı daha da aşağı çekmek istiyor ve bunu başarıyor. 6,80 dolarda bulunan destek noktası kırıldı ve altcoin bu yazının yazıldığı sırada 6,86 dolar civarında işlem görüyor.

Kripto para biriminin değeri %0,45’ten fazla düştü ve kısa vadeli hareketli çizgi hâlâ negatif bölgede. Bu da ayıların kontrolde olduğunu gösteriyor. DOT için piyasa değeri 7,9 milyar dolar ve günlük işlem hacmi ise 213 milyon dolara düştü.

DOT 1 günlük fiyat grafiği analizi:

Günlük grafik, fiyatın bugün erken saatlerde artmasının ardından tekrar düştüğünü gösteriyor. DOT, bu yazının yazıldığı sırada 6,86 dolar civarında işlem görüyor ve son 24 saatte %0,45 oranında düşüş yaşadı.

altcoin DOT grafik

MACD göstergesi, düşüş eğilimi gösteriyor. Aynı şekilde RSI da düşüş eğilimi gösteriyor ve 70 seviyesinin altına düşerek ayıların piyasaya hâkim olduğunu gösteriyor. Bollinger Bantları arasındaki genişlik artıyor. Bu da oynaklık arttıkça daha fazla düşüş trendinin gerçekleştiğini gösteriyor. Bollinger bantları göstergesinin üst bandı 7,044 dolarda iken, alt bandı ise 5,7099 dolarda bulunuyor.

DOT 4 saatlik fiyat grafiği analizi:

4 saatlik DOT grafiği de günlük grafiğe benzer şekilde düşüş eğilimine işaret ediyor. Altcoin’in önümüzdeki birkaç saatlik ticareti, son konsolidasyondan çıkması beklendiği için piyasa için çok önemlidir. Piyasanın yakın vadede yukarı veya aşağı yönlü hareket etmesi bekleniyor. Ayılar fiyat seviyelerini aşağı çekiyor ve altcoin’in fiyatı 6,86 dolara düştüğü için hâlâ ayıları destekliyor.

MACD göstergesi, sinyal çizgisinin altında olduğu için düşüş eğilimi gösteriyor. Bollinger Bantları genişledikçe piyasanın oynaklığı artıyor ve bu da eğilimin düşüş yönünde olduğunu gösteriyor. Üst bandı, direnç noktasını temsil eden 7,1080 dolarda iken, desteği temsil eden alt bant ise 6,486 dolarda bulunuyor. 4 saatlik grafikteki Göreceli güç endeksi (RSI) de düşüyor ve şu anda 63,53 işaretinde bulunuyor.

Sonuç olarak

DOT fiyat analizinde sonuç olarak ayıların hâlâ piyasayı kontrol ettiği söylenebilir. Altcoin’in fiyatı %0,45’ten fazla düştü ve kısa vadeli hareketli çizgi hâlâ negatif. Bununla birlikte, düşüş momentumu güçlü ve piyasanın kontrolünü ele geçirdi. Boğalar bugünkü işlem seansında yoğun satış baskısı altında ezildiği için altcoin’in fiyatında yeni bir dip kaçınılmaz görünüyor. Ek olarak, trend çizgisinin kırılmış olması DOT fiyat düşüşlerinin devam edeceğini gösteriyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin