Uzun süredir beklenen altcoin sezonu ne zaman başlıyor? Detaylı analiz
Uzun süredir beklenen altcoin sezonu ne zaman başlıyor? Detaylı analiz

Altcoin 6 Temmuz teknik analizi: EOS, Litecoin, Stellar Lumens, Tron, IOTA

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altcoinler genel olarak bir düzeltme hareketi görünümü verse de iyileşme yolunda olduklarına dair sinyaller veriyorlar. İçlerinden ise fark yaratan altcoin IOTA gibi gözüküyor. IOTA ile ilgili stratejik sektörlerle ortalık haberleri duyulurken aynı zamanda tutarlı kazançlar elde ettiğini de görüyoruz. Bunun yanında Tron SRs seçiminin de devam ettiğini görüyoruz. Görünen o ki piyasa henüz bu ve benzeri gelişmeleri satın almadı. Aşağıda ise önemli gördüğümüz bazı altcoinlerin 6 Temmuz teknik analizi ışığında güncel bilgilerini sizler için derledik.

EOS 6 Temmuz teknik analizi

EOS Technical Analysis

EOS özelinde sebep, sonuç karşılaştırması yapıldığında, satıcıların sonuçlara açıkça etki ettiğini görebiliriz. Yılın başından bu yana altı aylık zaman dilimini dikkate alırsak bu zaman diliminde, EOS’un düşüş eğiliminde olduğunu açıkça görebiliyoruz.

Bu, MainNet’lerinin şu anda gündemde olması ve blok üreticilerinin işlemleri doğrulamakla meşgul oldukları temel konulardan bağımsız bir hareket gibi duruyor. Geçtiğimiz haftalarda fiyatların bir nebze iyileştiğini gördük. Ancak alış pozisyonlarının açılması için traderların 9 doların üzerindeki kararlı hareketleri bekliyor gibi bir izlenim oluştuğunu söyleyebiliriz.

Güçlü alımlar için, traderlar ilk olarak 22 Haziran’daki değer kaybını geri kazanarak kazançları görmeli ve bu da aslında 12 doların üzerinde bir değer anlamına gelir. Bu onay riski ön planda tutan traderlar için çok daha önemlidir. Ancak, riski seven, agresif traderların,9 dolar her dip noktasında 9 doların üzerinde her dip noktasında alış pozisyonu açtığını görebiliriz. Bu durumda 7 dolar seviyesine stop konulara hedefin 15 dolara çekilmesi gibi bir strateji oluşturulabilir. Fakat her zaman hatırlattığımız gibi stop konulmadan açılan bir pozisyon bu dalgalı piyasada büyük riskler oluşturur.

Litecoin (LTC) 6 Temmuz teknik analizi

Litecoin (LTC) Technical Analysis

LTC fiyatının, başka bir düşüş eğiliminin ortasında bile aşırı şekilde kararlı olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen olaylar, özellikle 90 doların üzerindeki kazanımları, LTC’nin fiyat görünümünün değişmesine neden olmuştu.

2 Temmuz görülen güçlü boğa piyasasına rağmen, LTC’nin yatay pozisyonda kaldığı dikkate alınmalıdır. Bu durum normal olarak karşılanabilir ve hemen satışların geleceği anlamına gelmemelidir. Kaldı ki LTC’nin yükseliş eğilimini 70 doların altı veya 29 Hazirandaki görüldüğü bir düşüş sonlandırabilir görüşü piyasada hâkim olan düşünce olarak görülüyor.

Stellar Lumens (XLM) 6 Temmuz teknik analizi

Stellar Lumens (XLM) Technical Analysis

Daha önce olduğu gibi, 2 Temmuz’da görülen 20 sentin üzerindeki güçlü hareket, alıcıları tetikledi. Satış hareketlerinin gelmesi de mümkün gibi gözüken XLM paritesinde alışların 4 mum ard arda yükselişin görüldüğü 3 Temmuz tarihindeki gibi ağır bastığı görülüyor. gösterdiği gibi ağır basar gibi görünüyor.

Öyle görünüyor ki, fiyatların 2 Temmuz yükseliş mumları içinde hala hareket ediyor. Ve bu yüzden 2 Temmuz’daki yükselişinin -22 sentin- üzerinde bir hareket gerçekleşene kadar beklemekte fayda var. Daha sonra, 25 sentin üzerinde kazanç elde edilene kadar, 18 sent ve 23 sent seviyelerine stop konularak bir strateji uygun olabilir.

Tron (TRX) 6 Temmuz teknik analizi

Tron (TRX) Technical Analysis

Tron mainnet’in başlatılması ve 27 Süper Temsilcinin seçilmesi, Tron topluluğu için neredeyse mükemmel bir gelişme olarak görüldü. Bu uygulamanın mimarlarının ve Justin Sun PR’nın EOS yaşadığı talihsizliklerden ders çıkararak daha dikkatli davrandıklarını kolayca söyleyebiliriz.

Anayasaları henüz açıklanmış değil, şu an sadece işlerin nasıl yürüdüğü ile ilgileniyorlar. Justin Sun, özellikle ağdaki süper nodelerinin istenilen güce gelinceye kadar, bu durumun tartışılmasını istemiyor.

Grafiğe baktığımızda ise TRX fiyatlarının stabil olduğunu görüyoruz. Tabii ki, diplerden pozisyon açmak tehlikeli olabilir. Ve TRX fiyatlarının 2017’nin sonundaki patlamadan önce tam anlamıyla bir durgunluğa girmiş olduğundan, TRX özelinde çekingen yaklaşımların çoğunlukta olduğunu söyleyebiliriz.

Yine grafiğe baktığımızda TRX fiyatının 5,5 sentin üzerinde kararlı kalması durumunda alışların artması görülebilir. Öte yandan bu fiyatın teyidi TRX fiyatının kazançlarını arttırması için kritik bir seviye olarak görülüyor. Olası bir düşüş durumunda ise satıcıların baskısı ile fiyatın 3,3 sentin altında düşmesi durumunda 2,5 sente doğru giden bir düşüş eğilimine rastlanabilir

IOTA (IOT) 6 Temmuz teknik analizi

IOTA (IOT) Technical Analysis

Daha önce de belirttiğimiz gibi, IOTA kullanıcı vakasından dolayı bazı analistler bu coini uzun vadeli bir alım olarak değerlendirmek için doğru bir zaman olduğunu düşünüyorlar. 90 sent desteğine tutunmayı başaran IOTA, bu seviyenin üzerinde önemli kazanımlar elde etti. Ve son 24 saat içinde yüzde 3 oranında artış gösterdi. Sonuç olarak IOTA fiyatının 90 sent üzerinde bir alım potansiyeli olduğu ve uzun vadeli bir yatırım kararı ile fiyatın 2,5 dolara kadar uzanabileceği ihtimali dikkate alınabilir.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin