alt koinler nasıl alınır
alt koinler nasıl alınır

Ethereum, Ripple, Dash, IOTA gibi alt koinler nasıl alınır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum, Ripple, Dash, IOTA gibi alt koinler nasıl alınır? Kripto Para sektörünün her geçen gün artan piyasa değeri (market hacmi) beraberinde meraklılarının sayısının da artmasına neden oluyor. Market hacmi sıralamasında en değerli coinler olan, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin,  Dash gibi kripto para birimleri ise daha çok merak edilenlerin başında geliyor. Ethereum, Ripple, Dash, IOTA gibi alt coinler nasıl alınır?

Sıkça sorulan soruların başında ise, ”Bitcoin ve diğer alt koinler nasıl alınır?” oluyor.

Ülkemizde Türk Lirası kullanarak nasıl Bitcoin alınabileceğini daha önceki yazılarımda paylaşmıştım. Bu linkten ulaşabilirsiniz.
Türk Liranızı kullanarak basit birkaç işlem sonrası, Türkiyede hizmet veren Bitcoin borsalarından kolaylıkla Bitcoin alabilirsiniz. Makalenin yazıldığı tarihte ülkemizde henüz, diğer alt koinleri direk ya da Bitcoin aracılığıyla satın alabileceğiniz bir borsa bulunmamaktayken günümüzde birkaç kripto para borsasından direk TL yatırarak alt koin alımı yapabilirsiniz.

Gelelim alt koinler nasıl alınır? sorusunun cevabına: Bitcoin ve alt coinlerden almaya karar vermiş ve nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız merak etmeyin, bu da çok basit. Öncelikle yapmanız gereken şey, yapmak istediğiniz yatırım tutarınca Bitcoin almak. Evet, herhangi bir alt coin almanızın yolu Bitcoinden geçiyor. ( Türkiyede açılan alt koin alım-satım borsalarını kullanmak isterseniz direk TL ile alt koin alabilirsiniz)

Yapmanız gereken ikinci işlem ise ufak bir araştırma; almak istediğiniz alt koin’in hangi borsada olduğunu bulmak. Bilinen birçok borsa ilk 100deki kripto paraların çoğu ile işlem yapıyor merak etmeyin. Şayet market hacmi henüz çok düşük bir coin almayı planlamıyorsanız aklınızda olan koin birçok borsada işlem görüyordur.

Üçüncü işlem;  hangi borsada işlem yapacağınıza karar verdikten sonra birkaç dakikada o borsaya üye olmanız gerekiyor.

Dört; Üye olduğunuz borsada Para yatırma-çekme (Depozits-withdrawals) sekmesini açıp, Bitcoin’in yanında bulunan para yatırma-mevduat (depozits) kısmına girmek. Bu kısım size, o borsadaki Bitcoin cüzdan adresinizi verecektir. Örnek; 1QeZLArZuDAV7AVAdhrhgym96HsY4ENbrR bunun gibi karışık kodlu bir adres. Bu adresi kopyalayın…


Beşinci İşlem; Türk Liranız karşılığı ilk Bitcoin’inizi aldığınız borsada, Bitcoin İşlemleri/Bitcoin Çekme sekmesine girin. Bu sekme sizden Bitcoinlerinizin gitmesini istediğiniz adresi isteyecek. Bir önceki işlemde kopyaladığınız adresi bu kısma yapıştırın. Adresin ilk 3-4 ve son 3-4 hanelerini karşılaştırın ki bir yanlışlık olmasın. (Unutmayın, kripto para işlemlerinde yapılan hatalı gönderimler, Bitcoin için asla, diğerlerinde ise genelde geri alınamazlar) Adresin doğru olduğuna eminseniz, göndermek istediğiniz Bitcoin (btc) tutarını girin. Not: Bu işlemler sırasında hizmet aldığınız platforma göre transfer ücretleri alınmaktadır.

Altıncı İşlem; Şimdi borsanıza gidebilir ve Bitcoinlerinizin gelmesini bekleyebilirsiniz. (hesabınıza geçmesi, birkaç dakika ile birkaç saat arası sürebilir)

Yedinci İşlem; Artık borsadaki hesabınıza Btc’leriniz geldiyse, dilediğiniz koinlerden alabilirsiniz. Borsanızın değişim-takas (exchange) kısmını açın ve almak istediğiniz koin’i seçin. Satın alma ve satma işlemlerini aynı ayrı görüyor olacaksınız. Satın alma kısmına, almak istediğiniz koin’in miktarını ya da almak istediğiniz Btc tutarını girdiğinizde, karşılığını size otomatik olarak verecektir. Satın al tuşuna bastığınızda artık alt koininiz o borsadaki cüzdanınıza geçmiş olacak.

Satmak için;

Almış olduğunuz alt koinlerinizi bozdurmak-satmak için ise, yaptığınız işlemlerin tam tersini yaptığınızda, önce koininizi Btc’ye, sonrasında Türkiyede borsa hesabınıza atın. Bitcoin satma işlemi ile Türk Lirasına çevirip, bankanıza isteyebilirsiniz.

 

Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Bitcoin Nasıl Alınır, Ne Kadar Alınabilir

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. iyi günler

    beni merak ettiğim bir nokta var alt coinleri aldığımız cihaz kaybolur çalınır bozulur veya format edilirse btcler gibi alt coinlerimizi kaybeder miyiz?

    Reply
Bizi Takip Edin