Darknet
Darknet piyasaları 2020'de her zamankinden daha fazla para kazandı

AlphaBay Darknet sahibi Lamborghini ve Porsche’sine el konulunca intihar etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın tarihli bir rapora göre, Doğu California eyaletinin ABD Bölge Mahkemesi kısa bir süre önce bir ceza davası açtı. Federal mahkeme, AlphaBay Darknet sahibi Alexandre Cazes’i kara para aklama, uyuşturucu kaçakçılığı ve karanlık pazar (Darknet) eylemleriyle suçladı.

AlphaBay Darknet aracılığıyla kimyasallar, silahlar, çalınmış finansal bilgiler ve sahte belgeler satın alınabiliyor

AlphaBay, yasa dışı ürünlere yönelik bir pazar yeri olarak hizmet veren gizli bir web sitesi. Tüm dünyada kullanıcılar kötü amaçlı yazılım, kontrollü maddeler, kimyasallar, silahlar, çalınmış finansal bilgiler ve sahte belgeler satın alabilirler. Alphabay’ın ana lideri olduğu iddia edilen Kanadalı Alexandre Cazes Tayland’da tutuklandı. Federal mahkeme ayrıca, Darknette bu tür faaliyetlere katılan birçok satıcıyı da yargıladığını iddia ediyor.

Yakın tarihli raporda, AlphaBay gizli web sitesinin sadece ağdaki bilgisayarların gerçek IP adreslerini gizlemek için tasarlanmış The Onion Router ağı aracılığıyla erişilebileceği belirtildi. Ayrıca kullanıcıların Bitcoin (BTC), Monero (XMR) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerinde işlem yapmaları zorunluydu.

Cazes, AlphaBay’in operasyonlarını en başından beri denetlemekle suçlandı ve işten elde edilen kârların çoğunu kontrol etti, ayrıca, AlphaBay’ın kolaylaştırdığı yasadışı işlemlerle milyonlarca dolar değerinde komisyonlar topladığı iddia edildi. Fresno mahkemesi davayı açtı ve Alexandre’in lüks arabalarını ve milyonlarca dolar değerinde kripto paralarına el koydu.

Alexandre Cazes bazı suçları Amerika sınırları içerisinde işledi

AlphaBay sunucuları  ne Amerikan topraklarına yakalandı ne de Cazes Amerikan vatandaşı değildi. Ancak, Amerikan savcıları, Cazes’in sadece Amerika’ya iade edilmesini istedi, çünkü onun tarafından işlenen bazı suçlar Amerikan topraklarındaydı. Alexander tutuklandıktan birkaç gün sonra bir Tayland hapishanesinde intihar etti.

ABD yasa uygulayıcı ajansına göre, Cazes’in 8 milyon dolar değerinde kripto parası vardı. Sahip olduğu dijital varlıklardan bazıları BTC, XMR, ETH ve ZEC’dir. Dünya çapında 12 milyon dolar değerinde olan mülküne el koyuldu. Uluslararası polis ayrıca Alexandre’in BMW motosikletine, Lamborghini‘sine ve Porsche’sine de el koydu.

Bildirildiğine göre, Alexandre’in kovuşturmasından önce Amerika Birleşik Devletleri yasa uygulayıcıları marihuana, eroin, fentanil ve metamfetamin gibi kontrollü maddelerin gizli alımlarını yapıyorlardı. Ayrıca operasyonlarını anlamak için sahte kimlik belgeleri ve AlphaBay satıcılarından bir ATM satın aldı.  Alexandre’in kişisel e-postasının AlphaBay’ın “hoş geldiniz e-postası” başlığına dayanarak yeni kullanıcıların dahil olduğunu fark etti. Savcılar, soruşturmaların ardından, Alexandre’in Alphabay operasyonlarının ardındaki asıl suçlu olduğuna kanaat getirdi.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin