Alonzo, akıllı sözleşmeleri desteklemek için Cardano platformunda yakında başlayacak

Alonzo, akıllı sözleşmeleri desteklemek için Cardano platformunda yakında başlayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ağın yeni özelliklerini tartışan yeni yayınlanan blog gönderisine göre, Cardano’nun en son protokol güncellemesi olan Alonzo oyunun kurallarını değiştirecek.

Ayrıntılı Alonzo yükseltmesi

Güncellemenin arkasındaki ekip olan IOHK, Cardano’yu lider akıllı sözleşme platformu olarak kurmak istiyor. Geçen ay, grup, kullanıcıların Cardano işlemleri için benzersiz tokenler geliştirmesini sağlayan çok varlıklı bir değişiklik olan Mary’yi başlattı.

İşlemler için meta verilerin sunulması, Aralık ayında Allegra ile tokenlerin kilitlenmesi ve yerel tokenlerin oluşturulması, bir sonraki büyük adımın önceki yetenekler üzerine inşa etme zamanını ortaya koyuyor.

Cardano yol haritasına göre, Alonzo yükseltmesi bu yılın yazına kadar yayınlanacak. Güncelleme sayesinde Cardano’ya akıllı sözleşmeler – dijital sözleşmeler için yardım sağlayacak. Akıllı sözleşmeleri ve merkezi olmayan uygulamaları (DApps) etkinleştirerek şirketlere ve geliştiricilere fırsatlar sunacak.

Alonzo, biçimsel yöntemlere ve doğrulamaya odaklanan sistematik bir yaklaşım uygulayarak Cardano Shelley’de kullanılan basit çoklu imzalı komut dosyası dilini (multi-sig) genişletiyor. Daha verimli ve kararlı yazma seçenekleri için Multisig, Plutus Core dilinde bir güncelleme alacak.

Alonzo defteri, güçlü komut dosyası oluşturmak için genişletilmiş harcanmamış işlem çıktısı (EUTXO) muhasebe modelini uygular.

Bu geliştirme, IOHK’nın hard fork birleştirici teknolojisi kullanılarak uygulanacak ve Cardano’yu iş ihtiyaçlarına güç sağlamak için akıllı sözleşmeler oluşturmak için çok yönlü bir platform haline getirecek.

Bu, Cardano’ya dayalı akıllı sözleşmelerin karmaşık olmadığı ve savunmasız olduğu, otomatik ticaret uygulamaları veya büyük nakit hareketleri için hayati önem taşıdığı anlamına geliyor.

Geliştiriciler, bunları özelleştirmek için pratik Cardano işlem doğrulama deney araçlarına sahip olacaklar. Daha sonra API kitaplığını genişletecekler, böylece Cardano’daki Plutus Core kodu, cüzdanlar ve defterle iletişim kurarken dağıtılabilir ve çalıştırılabilir.

Alonzo’yu dağıtmak karmaşık bir süreçtir ve ana ağda kullanılabilir akıllı sözleşmeler yaptıktan sonra ekip, yazılım geliştirme kitleri sağlamak için zincir dışı altyapıyı daha da iyileştirecektir.

Cardano ne üzerinde çalışacak?

IO Global ekibi, Mart’tan Nisan’a kadar Alonzo’nun kurallarını bir Cardano node’u ve defter koduyla aşamalı olarak birleştiriyor. Alonzo node ile tamamlandığında, Cardano CLI desteği ve çalışma API araçları sağlayacaktır.

Ekip, Nisan ortasından Mayıs başına kadar özel bir test ağı başlatmak için Plutus üretimi üzerinde çalışacak. Bu aşamada, ortakları (ileri düzey geliştiriciler) platformu test edecek, akıllı Cardano tokenları (NFT’ler), piyasa yerleri veya DApp’ler oluşturacak ve kullanacaktır. Yöntem, operasyonun verimliliğini artırmaya adım adım yoğunlaşacak.

Mayıs ve Haziran, kalite güvencesi ve kullanıcı testi dönemi olacak ve ardından 4 haftalık bir özellik dondurma olacak. Alonzo protokol güncellemesi, kripto borsalarının ve cüzdanların yükseltmek için zamana sahip olması için mevcut olacak.

btcmanager


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin