Almanya'da koalisyon hükümetinden sert kripto adımı! Avrupa'ya seslendiler
Almanya'da koalisyon hükümetinden sert kripto adımı! Avrupa'ya seslendiler

Almanya’dan dikkat çeken Blockchain hamlesi! Kağıt sertifika tarih oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Reuters’ın bugünkü haberine göre Merkel’in kabinesi, ülke içinde blok zinciri ticaretini ilerletmek için, bir menkul kıymetin satışı için kağıt sertifika sahibi olma zorunluluğunu sona erdirecek yeni bir yasayı kabul etti. Menkul kıymetlerin Almanca’daki karşılığı olan wertpapieren kelimes, “kıymetli kağıtlar” anlamına geliyor.

Kağıt sertifikalar tarih oluyor, Blockchain geliyor

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholtz, “Kağıt sertifika bazıları için nostaljik nedenlerden ötürü değerli olabilir, ancak gelecek elektronik versiyonuna ait” dedi. Maliye Bakanlığı, tüm elektronik menkul kıymetlere geçişi daha geniş bir Blockchain stratejisinin bir bileşeni olarak nitelendirdi.

Almanya Maliye Bakanlığı ve mali gözlemci BaFin, Avrupa’daki en iddialı ülkelerden bazıları kabul etmiş olsa da, ülke, büyük ekonomiler arasında menkul kıymet tokeni kabulünde ön saflarda yer aldığını belirtti. Börse Stuttgart’ın menkul kıymet tokenlerini entegre etmek için çalıştığı biliniyor, BaFin ise Black Manta gibi platformları destekliyor.

Yeni sistem nasıl kullanılacak?

Kağıt sertifika artık bir merkezi menkul kıymetler deposundaki bir kayıtla veya özel sektör bankaları tarafından tutulan bir sicil ile değiştirilebiliyor. Blockchain teknolojisine dayalı bir kripto menkul kıymetler siciline giriş yapmak da mümkün.

Adalet Bakanı Christine Lambrecht, yasanın hukuki netlik sağlayacağını ve yeni teknolojilerin potansiyelini artıracağını söyledi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin