200 yıllık Alman bankasından flaş hamle: Kripto para fonu başlatılıyor! Fonda hangi kripto paralar olacak?
200 yıllık Alman bankasından flaş hamle: Kripto para fonu başlatılıyor! Fonda hangi kripto paralar olacak?

Almanya Merkez Bankası bir blok zinciri projesi üzerinde çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Almanya Merkez Bankası’nın, merkezsiz bir ağ oluşturmak için kâr amacı gütmeyen bir vakıfla anlaştığı bildirildi.

Almanya Merkez Bankası, Singapurlu bir vakıf ile anlaştı

Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nin ekinde yayımlanan bir kamu duyurusuna göre, Singapurlu kâr amacı gütmeyen bir vakıf olan Ocean Protocol, Alman Bundesbank için merkezsiz bir ağ oluşturmak üzere işe koyuldu. Almanya Merkez Bankası, nispeten sınırlı bir üne sahip bir proje olan Ocean Protocol’ün bu iş için tek seçenek oldukları için seçildiğini söyledi.

Bundesbank, kamuoyuna yaptığı açıklamada, projenin ana amacının, katılımcılara gerçek zamanlı istatistik güncellemelerinin gerçekleştirilmesi için veri egemenliğini korurken kalıcı, simetrik bir veri erişimi sağlayan “merkezsiz bir ağ yaklaşımı” oluşturmak olduğunu açıkladı. Kurum, herkese açık ve özel verileri güvenli bir şekilde yayımlamak, aktarmak ve tüketmek için bir platform oluşturmak için Ocean Protocol ile birlikte çalışmayı bekliyor.

Dünya CBDC trendiyle çalkalanıyor

Düzenleyiciler ve kanun koyucular bu devrim niteliğindeki teknolojinin potansiyelini kabul ettikleri için blok zinciri teknolojisi dünya çapında birçok sektörde kullanılıyor. Daha önce Almanya Merkez Bankası’nın CBDC’ye alternatifler düşündüğü bildirilmişti, bu nedenle bu blok zinciri projesinin bununla bir ilgisi olabileceği düşünülüyor.

Pek çok merkez bankası, bir tür ulusal dijital para birimi deniyor. Daha önce ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, CBDC ile ilgili olarak ilk başlatan olmak yerine doğru teklifleri yerine getirmeyi beklediklerini öne sürdü. Filipinler’in merkez bankası Bank of Japan da dahil olmak üzere diğer bazı büyük merkez bankaları bir CBDC üzerinde çalışıyor.

Daha önce de belirtildiği gibi, Karayip adası Bahamalar, merkez bankası destekli dijital para birimini başlatan ilk ülke oldu. Bahamalar Merkez Bankası, dağıtımda elektronik ödeme şirketi Kanoo, mobil para şirketi Cash N Go ve e-ticaret platformu MobileAssist dahil olmak üzere birkaç yerel finans kuruluşuyla ortaklık kurdu.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin