Kripto paralar sinema kültürüne yerleşiyor
Kripto paralar sinema kültürüne yerleşiyor

Almanlar artık fonlarını kripto paralara yatırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Almanların yüzde 29’u bir yatırım şekli olarak kripto paralarla ilgileniyor. Alman bankası Postbank, 2018’in Şubat ve Mart aylarında gerçekleştirdiği 3.100 Alman katılımcıdan oluşan bir anketin ardından bu sonuca vardı. Almanlar artık fonlarını kripto paralara yatırıyor.

Almanlar artık fonlarını kripto paralarda değerlendiriyor

Neden kripto paralarla ilgilendikleri sorulduğunda ankete katılanlardan kadınların yüzde 60’ı ve erkeklerin yüzde 51’i yerleşik finansal sistemlerden bağımsızlığın önemli bir faktör olduğunu belirtti. Öte yandan yüksek getiri oranı özellikle erkekleri çekiyor. Kadınların yüzde 36’sı yüksek getiri oranından ötürü kripto paralarla ilgilendiğini söylerken erkeklerde bu oran yüzde 56. Anket katılımcıları, üçüncü bir etmen olarak da anonimliğe önem veriyor.

Araştırmada sonuçlarına göre, yaş açısından kripto paralar özellikle 18-34 yaş grubundakiler arasında popüler. Bu yaş grubunda neredeyse yüzde 46’sı kripto para yatırımı ile ilgileniyor. 18-34 yaş arasındaki Almanların yüzde 6’sı kripto paralara çoktan yatırım yaptı ve önümüzdeki 12 ay boyunca bunu yapmayı planlayanların oranı ise yüzde 14 olarak belirtiliyor. Postbank’ın Dijital Daire Başkanı Thomas Mangel, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir basın açıklamasında son aylardaki keskin fiyat düşüşlerinin kripto paraların popülerliğini etkilemediğini belirtti.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin