Alman mahkemesi, Bitcoin kararını verdi - Kripto Para Haber
Alman mahkemesi, Bitcoin kararını verdi - Kripto Para Haber

Alman mahkemesinin kararının ardından, Bitcoin’in yasal statüsü belirsiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alman mahkemesi, Bitcoin kararını verdi. Berlin’deki bir mahkeme, Bitcoin’i Alman Bankacılık Yasası (KWG) kapsamında bir finansal enstrüman olarak tanımadı. Bu karar nedeniyle mahkeme, Bitcoin ticaretinin cezalandırılmadığını belirtti. Karar, son zamanlarda kripto para birimini finansal enstrüman olarak sınıflandırmış olan Almanya Federal Denetleme Kurumu’na (BaFin) ciddi bir darbe olarak geldi.

Alman mahkemesi, Bitcoin için BaFin ile karşı karşıya

Artık Bitcoin’de işlem yapmak ve bir ticaret platformu işletmek, Bankacılık Kanunu’nun 32 (1). Bölümünde BaFin yükümlülüklerine tabi olmayacak.

Berlin-Tiergarten Yerel Mahkemesi, bankacılık işlerini yürütmek ve BaFin’den izin almadan mali hizmetler sağladığı iddiasıyla bir yöneticiyi hapis cezasına çarptırdı. Berlin Bölge Mahkemesi, Berlin Temyiz Mahkemesi kararıyla onaylanan cezai yargılamayı iptal etti.

Berlin Temyiz Mahkemesi, Bitcoin’in tamamlayıcı bir para birimi olduğunu ve dolayısıyla Bitcoin’in özel bir finansal araç niteliğinde olduğunu savunan BaFin’in görüşünü reddetti.

Bu görüşe göre BaFin, bankacılık işlemlerinin veya yetkilendirmeye tabi olan mali hizmetlerin mevcudiyetini genişleterek ceza hukukunun kapsamını daraltıyordu. Bitcoin, malların veya hizmetlerin karşılaştırılması için Bitcoin’in kullanımına izin verecek olan genel tanıma uygun değil ve öngörülebilir kararlılıktan yoksun. Bitcoin bu nedenle, para birimlerinin önemli bir gereksinimini karşılayamıyor.

Alman Blockchain bankacılık hizmet sağlayıcısı Bitwala’nın başkanı Jorg vog Minckwitz, her Avrupa ülkesinin Bitcoin için bir yasa çıkarmadan önce aynı çizgide bulunması gerektiğine inanıyor.

Minckwitsz şöyle söyledi:

Geçtiğimiz yıllarda Bitwala, AB’de yasal netlik ve düzenleyici düzeyde bir kripto alanı lehine defalarca konuştu. Dijitalleşme, toplumu sınırların ötesine taşıdığından, bu sadece uyum içinde yapılabilir.

bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin