Çin ve Japonya, CBDC pilot uygulamaları ile yoluna devam ediyor
Çin ve Japonya, CBDC pilot uygulamaları ile yoluna devam ediyor

Alman federal bankası CBDC olmadan bir blockchain sistemi çalıştırma aşamasında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Deutsche Bundesbank’taki yöneticiler, bir CBDC’ye ihtiyaç duymadan blockchain tabanlı bir sistem başlatmaya istekli görünüyorlar ve hatta bu noktada başarılı olabilirler.

Farklı bir sistem

Almanya’nın federal bankası Deutsche Bundesbank, blok zinciri teknolojisi ile geleneksel finans altyapısını birbirine bağlayan bir proje üzerinde başarılı testler yürüttü.

Merkez bankalarının merkez bankası dijital para birimi teknolojisine alışma konusundaki mevcut küresel acelesine rağmen, Bundesbank tarafından Deutsche Börse Grubu ve Alman Finans Ajansı ile birlikte gerçekleştirilen testler farklı bir sistem ortaya koydu.

Sistemin, Bundesbank’ın dahili sistemi ile dağıtılmış defter teknolojisi arasında bir bağlantı oluşturan iki yazılım modülüne dayandığı bildiriliyor. Banka, token tabanlı bir sistem oluşturmak yerine, bir işlemin kapatıldığını ve paranın güvenli bir şekilde el değiştirebileceğini belirten bir “tetikleyici” başlatan bir arayüz yarattı.

Almanya, CBDC’ye pek de hevesli olmadığı gerçeğini gizlemedi. Bunun nedeni, Bundesbank’ın Avrupa Merkez Bankaları Sisteminin en güçlü üyesi olarak konumunu, onu kaybedilecek en fazla etkiye sahip kuruluş haline getirmesi olabilir. Bu, Alman politikacı Burkhard Balz’ın 2020’de dile getirdiği bir düşünceydi.

Bundesbank’ın son testlerinin duyurulmasının ardından, aynı zamanda Bundesbank yönetim kurulu üyesi olan Balz, tüm Eurosystem’in teknolojiyi bir CBDC başlatabileceğinden çok daha hızlı bir şekilde benimseyebileceğini öne sürdü.

Balz, “Başarılı bir testin ardından, Eurosystem nispeten kısa bir sürede – en azından merkez bankası dijital para birimini yayınlamak için gerekenden çok daha kısa bir sürede – böyle bir çözümü uygulayabilmelidir” ifadesini kullanıyor.

Testin bir parçası olarak, Alman Finans Kurumu, DLT tetikleme sistemi aracılığıyla 10 yıllık bir federal tahvil ihraç ederken, aynı zamanda birincil ve ikincil piyasalarda menkul kıymet alım satımını test etti. Teste Citibank, Barclays, Goldman Sachs, Commerzbank, DZ Bank ve Société Générale’den katılımcılar dahil edildi.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin