featured

Bir sonraki satın alma fırsatından önce Shiba Inu hakkında bilmeniz gerekenler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen köpek temalı meme coin’lerden bir tanesi olan Shiba Inu, geçtiğimiz yıl ekim ayında ATH’sine ulaştığından beri dik bir düşüş yaşıyor. Aslında, Shiba Inu (SHIB) aşağı doğru giden paralel kanallar arasında geriledi. Bunun sonucunda da 0,033 dolar seviyesine yakın hayati likidite aralığının altına düştü.

Alıcıların 0,02195 dolar ile 0,02013 dolar aralığını savunmaya yönelik geçmiş eğilimleri ışığında, SHIB boğaları uzun vadeli bir düşüş trendine geri dönmeden önce 20 EMA seviyesini yeniden test etmeyi amaçladı.

Bu yazının yazıldığı sırada SHIB 0,022 dolardan işlem görüyor.

Shiba Inu 1 günlük fiyat grafiği analizi

Bu düşüş hareketleri sırasında, SHIB fiyatı için çok önemli olan Kontrol Noktasını (POC) 0,033 dolar seviyesinin yakınında kaybetti. Ayrıca 200 EMA seviyesinin de altına düştü. Ek olarak, bu seviye %23,6 Fibonacci direnci ile aynı zamana denk geldi. Boğalar, dört aydan fazla bir süredir korudukları 0,02 dolar seviyesinin sorumluluğunu üstlendiler.

Shiba Inu grafik

Sonuç olarak, boğalar baskı oluşturmaya ve düşük fiyatları reddetmeye başlarken fiyat sıkı bir aşamaya girdi. Böylece, 3 ile 9 Şubat arasında %70 oranının üzerinde bir kazanç elde edildi. Bunun sonucunda %23,6 seviyesi güçlü kalırken aşağı kanaldan çıktı. Geçtiğimiz ay boyunca, SHIB günlük grafiğinde düşen bir takoz şekli oluşturdu. Ancak, 20 EMA seviyesi kaybedilirken 200 EMA seviyesinin altına düştü. Bu hareket sırasında ayıların gözle görülür bir avantajı vardı.

İleriye dönük olarak eğer tarih tekerrür ederse, boğalar 0,02 dolar ile 0,021 dolar aralığını bozulmadan korumaya istekli olacaktır. Böylece, toparlanma umutları 0,024 dolar seviyesine doğru canlı tutulacaktır. Ayrıca, yatırımcılar 50 EMA ve 200 EMA arasındaki azalan farkı yakından izlemelidir. Düşüş eğilimine girerlerse, köşede büyük bir satış hareketi bekliyor olabilir.

Shiba Inu bazı önemli teknik göstergeler

Düşüş eğilimi gösteren RSI, 43 ile 45 endeksleri arasındaki direnç noktalarının üzerinde bir kapanış bulmaya çalıştı. İlginç bir şekilde, fiyat hareketi son üç hafta boyunca düşüşleri işaret etmeye devam ederken, RSI 39 desteğini sağlam bir şekilde tuttu. Bu da yükseliş eğilimini ortaya çıkardı. Ayrıca, fiyat aşağı doğru yeni değerleri işaretlerken OBV acil destek noktasını tutmayı sürdürdü.

DMI düşüş eğilimini işaret ediyordu. Ancak bu satın alma etkisini artırdı. Bir diğer teknik gösterge olan ADX hâlâ Shiba Inu için zayıf bir yön eğilimi gösteriyordu.

Sonuç olarak

Sonuç olarak teknik göstergeler, 20 EMA ile 50 EMA seviyelerine doğru kısa vadeli bir canlanma gerçekleşebileceğini gösterdi. Öte yandan, Shiba Inu uzun vadeli düşüş trendine de geri dönebilir.

Meme coin, Bitcoin ile 30 günlük bir korelasyonu paylaşıyor. Bu nedenle genel piyasa duyarlılığı ile piyasa lideri olan Bitcoin’in hareketlerini iyi izlemek, kârlı bir hamle yapabilmek için gerekli olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin