Alibaba kurucusu: dijital para birimleri para biriminin anlamını yeniden tanımlayabilir
Alibaba kurucusu: dijital para birimleri para biriminin anlamını yeniden tanımlayabilir

Alibaba kurucusu: Dijital para birimleri para biriminin anlamını yeniden tanımlayabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli milyarder Jack Ma, dijital para biriminin benimsenmesinin önemini vurguluyor. Alibaba kurucusu Jack Ma, 24 Ekim’de Şangay’da ikinci Bund Finans Zirvesi’nde yaptığı konuşmada dijital para birimlerinin öneminin altını çizdi.

Dijital para tanımlama yapacak

Çin’deki en zengin ikinci kişi, Apple’ın cep telefonlarını yeniden tanımladığı gibi dijital para birimlerinin de parayı yeniden tanımlama potansiyeline sahip olduğunu ifade etti:

“Para biriminin ana işlevi hala orada olsa da, tıpkı Apple’ın cep telefonlarını yeniden tanımladığı gibi, dijital para birimi de para birimini yeniden tanımlayacak.”

Milyarder, kripto para biriminin gelişmekte olan ülkelerde ilgi kazanacağına inanıyor.

Ma ayrıca, dünya ticaretinde önemli bir rol oynayabilmesi için dijital para birimleri etrafında yeni bir finansal sistem kurmayı düşünmenin “gerekli” olduğunu belirtti:

“Dijital para birimi aracılığıyla yeni bir finansal sistemin nasıl kurulacağını düşünmek, dünya için geleceği düşünmek, küresel ticaretin nasıl yapılacağını düşünmek ve dünyanın onu nasıl kullanması gerektiğini düşünmek gerekiyor.”

Alibaba’nın blockchain patent imparatorluğu

Alibaba, blockchain’in uzun süredir savunucusu oldu. KISSPatent tarafından yayınlanan Eylül raporuna göre, IBM, Bank of America, Mastercard ve Craig Wrights’a ait nChain’in önünde, Alibaba’nın en büyük miktarda blockchain ile ilgili patente sahip olduğu tahmin ediliyor.

patents

Geçtiğimiz yıl, e-ticaret devi, piyasa değeri açısından 41. en büyük kripto olan ABBC Coin’i (eski adıyla “AlibabaCoin”) ticari markasını bırakmaya zorladı.

Ma Bitcoin’in bir balon olduğunu düşünüyor

Blockchain’in ana kullanım durumu olan Bitcoin söz konusu olduğunda, Ma o kadar da yükselişte beklemiyor. 2018’de Alibaba başkanı BTC’yi “bir balon” olarak eleştirmiş ve şöyle demişti:

“Blok zincirine bahis oynayarak bir gecede zengin olmak doğru değil. Teknolojinin kendisi balon değil, ancak Bitcoin muhtemelen öyledir.”

O zamandan beri duruşunun değişip değişmediği belli değil.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin