Alibaba ve onun bulut depolama hizmeti herkesi heyecanlandırıyor
Alibaba ve onun bulut depolama hizmeti herkesi heyecanlandırıyor

Alibaba Alibabacoin kurucularına karşı dava açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alibaba Alibabacoin kurucularına karşı dava açıyor. Çin e-ticaret devi Alibaba, projenin Aliibaba markasını ihlal ettiğini belirterek “Alibabacoin” adlı kripto para biriminin kurucularına karşı dava açıyor.

Alibaba Alibabacoin kurucularının “Alibaba” markasını kötüye kullandığını iddia ediyor

Şirket Pazartesi günü yasal süreci başlattı ve ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’ne şikayette bulundu. Alibaba, sanıkların ICO aracılığıyla 3,5 milyon dolarlık bir kazanç elde etmek için Alibaba markasını kötüye kullandığını söyledi. Alibaba şirketinin avukatları konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Markalarına ve sundukları ürün ve hizmetlere bağımsız bir değer katmak yerine, Davalılar, halkın Alibaba’nın bu ürün ve hizmetlerinin kaynağı olduğuna veya bu tür ürünlerin Alibaba tarafından desteklendiğine inanmasını sağlamak için uyumlu bir kampanya yürütüyor. Ayrıca bu hizmetler, Alibaba tarafından onaylanmış veya sponsorlu olarak gösteriliyor.

Mahkeme, Alibabacoin Vakfı’na geçici bir kısıtlama emri verdi

ABD Bölge Yargıcı Kimba Wood daha sonra Dubai merkezli Alibabacoin Vakfı’na geçici bir kısıtlama emri verdi. Ayrıca  Kimba Wood, Alibabacoin Vakfı’ndan 11 Nisan’a kadar  neden ek bir ihlalden men edilmemesi gerektiğini açıklamasını istiyor.

Alibaba, Alibabacoin Vakfı’ndan tazminat talep ediyor

Alibaba ayrıca, birkaç tanımlanamayan haber merkezinin sahte bir şekilde Alibaba ile Alibabacoin Vakfı arasında bir bağlantı olduğuna yönelik haberler yaptığını da belirtiyor. 26 Mart tarihli basın açıklamasında, Alibabacoin Vakfı’da, Alibaba ile ilişkili oldukları iddialarını reddetti ve proje destekçileri ile Alibaba arasında hiçbir şekilde bir bağlılık, iştirak, ortaklık, anlaşma ve hiçbir sözleşme bulunmadığını belirtti. E-ticaret şirketi, ayrıntıları belirtilmemiş de olsa tazminat ve ek olarak Alibabacoin Vakfı’na karşı bir ihtiyati tedbir kararı aldırması bekleniyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin