featured

Algorand ekosisteminde yeni tanıtım: Peki metrikler ne diyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Algorand ekosisteminde yer alan en büyük DEX’lerden biri olan Tinyman, 25 Kasım’da yeni bir güncelleme aldı. Cuma günü yapılan güncelleme ile birlikte projede yeni bir mihenk taşı kabul edildi. Algorand topluluğuna Tinyman AMM v2.0 protokolü tanıtılmış oldu.

Ekibin yaptığı açıklamaya göre, yeni güncelleme kullanıcılara birden fazla şekilde fayda sağlayacak. Bununla birlikte, ana odak noktası “daha iyi bir kullanıcı deneyimi” ve sıkı bir “güvenlik mekanizması” sunacak.

Algorand ekosisteminde DEX, hacim ve benzersiz adres sayısı açısından önemli bir büyümeye tanık oldu. Algorand’ın dApp’lerine artan ilginin, ekosistemin uzun vadeli ilerlemesine fayda sağlayacağı düşünülüyor. 

Tinyman güncellemesi ile ilgili rakamlar

Dapp Radar’ın verilerine göre DEX’teki işlem sayısı son 24 saatte %25’in üzerine çıktı. Ayrıca, DEX’teki benzersiz aktif cüzdan sayısı aynı döneme göre %3,79 arttı.

Görselde de görüldüğü gibi DEX üzerindeki hacim düşmeye devam etti. Algorand ekosistemin DEX’ine artan ilgiye rağmen, TVL’si 10 Kasım’dan sonra düşüşte kaldı.

Algorand ekosisteminde NFT açısı

ALGO, NFT alanındaki varlığını da tam olarak tespit edemedi. Yine paylaşılan tabloda aylık grafik iyimser tablo çizmedi. Düşüş haftalık açıdan bakıldığında son birkaç haftanın en düşük seviyeleri görüldü.

Algorand zincir üstü metrikleri düşüyor mu?

Zincir üstü metrikler açısından Algorand ekosistemi, ayı piyasasının baskısına yenik düştüğünü görüyoruz. Hacmi geçen hafta değer kaybına uğradı. ALGO’nun yer aldığı  ekosistemin geliştirme faaliyeti de azaldı.

Geliştirme etkinliğindeki dьşьş, geliştiricileri tarafından Algorand’ın GitHub’ına yapılan katkı sayısının azaldığını ima etti. Messari’ye göre ağdaki aktif adreslerin sayısı da son yedi haftada % 34,87 oranında değer kaybı yaşadı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin