vebitcoin algorand
Algorand (ALGO) Türkiye'de ilk kez Vebitcoin borsasında listelenmeye başladı

Algorand (ALGO) Türkiye’de ilk kez Vebitcoin borsasında listelenmeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türkiye’de ve dünyada adından sıkça söz ettiren Vebitcoin kripto para borsası, önemli bir projeyi daha Türkiye’deki yatırımcılarla buluşturuyor. Günümüz Blockchain sektörünün güvenlik, ölçekleme ve merkezsizlik ile ilgili sorunlarını çözmeye odaklanmış Algorand projesi tokeni ALGO, Vebitcoin kripto para borsasında listelenmeye başladı.

Dünyanın önemli borsalarından Binance ve Coinbase Pro’da listelenmesinin ardından tüm dikkatleri üzerine çeken ALGO tokeni, şimdi Türkiye’de ilk kez Vebitcoin borsasında listelenmeye başladı. Proje ile çalışmalarını hızlı şekilde tamamlayan platform, ALGO cüzdanlarını oluşturarak 9 Ağustos tarihinde yatırma ve çekme işlemlerini başlattığını duyurmuştu. 19 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00 itibarıyla da tokenin market takas işlemleri başladı. Peki, Algorand’ın bu kadar ilgi çekici özellikleri nedir? Dilerseniz Algorand projesi hakkında kısa bir bilgilendirme yapalım.

Algorand nedir?

Boston merkezli Blockchain şirketi Algorand, 2017 yılında Silvio Micali tarafından kuruldu. Steven Kokinos’un CEO’luğunu, Sean Ford’un ise COO’luğunu üstlendiği Algorand’ın epey parlak bir ekibe sahip olduğunu söyleyebiliriz. İşletmelerin kullanımı için oluşturulan platform, dijital para ve işlem platformu olarak hayata geçirildi.

Açık kaynaklı yazılım kullanan platform, Blockchain teknolojisine katkı sağlama hedefiyle sektördeki merkezsizlik, ölçeklenebilirlik ve güvenlik sorunlarına odaklanmış durumda. Platformun tokeni ALGO, Proof of Stake (PoS) algoritmasıyla çalışıyor. Bu sebeple çok fazla elektrik tüketimi yapmıyor. Ayrıca madencilikle ALGO tokeni üretilebiliyor. Ağdaki gelecek bloğu doğrulama işi ise herhangi bir madenciye değil tüm Algorand topluluğuna ait. Dolayısıyla ağın bu bağlamda oldukça güvenli olduğu düşünülüyor. Mevcut sistem PoS algoritması kullandığı için ağın birkaç madenci tekeline düşmesi veya merkezileşmesi gibi bir ihtimal bulunmuyor.

Geçtiğimiz ay yaptığı 60 milyon dolarlık token satışıyla platformun Pazar değeri 6 milyar dolara yaklaştı.  Girişimin amacı ise 24 milyar dolar Pazar değerine ulaşmak.

Boston merkezli Algorand projesini Türk yatırımcılarla buluşturan Türkiye merkezli Vebitcoin kripto para borsası ise son derece yenilikçi ve güvenli bir hizmet veren borsa olarak dikkatleri çekiyor.

Vebitcoin kripto para borsası bir çok özelliğiyle öne çıkıyor

Vebitcoin borsası, 2017 yılı sonunda Ripple tokeni XRP’yi Türkiye’ye ilk defa getirerek dikkatleri üzerine çekmeyi başarırken son güncelleme ile ERC20 üzerinden Tether tokenini platformuna dâhil etti. Şimdi ise Türk yatırımcıları için iyi bir kazanç kapısı olacağını öngördüğü ALGO tokenini listeleyen Vebitcoin borsası aynı zamanda platformunu her daim geliştirmeye devam ediyor. Vebitcoin kripto para borsasının öne çıkan özelliklerini ve son güncellemelerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Borsada ana sayfada yer alan hacim bilgilendirme tabloları, market bazlı olarak kategorilere ayrıldı. Bu sayede, Arama kutusundan yardım alınarak, ilgili bilgiye daha hızlı erişim sağlanabilir.
  • Grafik gösterim bölümlerinde revize çalışmaları yapıldı ve kullanıcı deneyimi gözle görülür şekilde iyileştirildi.
  • Market bölümüne anlık internet bağlantı kalitesini takip edecek bir simge eklendi. Bu sayede kullanıcılar işlem yaparken, bağlantı kalitelerini görebilme şansına sahip olacak.
  • Yine market bölümünde alım satım işlemleri çeşitli şekillerde gruplandırıldı ve optimize edildi.
  • Mobil kullanıcıları da düşünen borsa, tüm mobil menü simgeleri ve göstergeleri, müşterileri daha kolay ve rahat yönlendirecek şekilde yeniden dizayn edildi.
  • İşlem geçmişi bölümünde, tüm komisyon ücretleri, ürün gamları ve toplam miktarlar ayrı ayrı gruplandırıldı. Bu sayede, müşterilere daha detaylı ve net bir analiz yapma imkânı sağlandı.
  • 22 ülkeden oluşan çoklu dil seçenekleri ile hizmetlere bir yenisi daha ekledi
  • Borsada, Sms onay – 2FA onay – Mail onay ile güvenlik uygulamalı en hassas tanınmaya sahip protokolleri uygulamaktadır.
  • Mobil ara yüz ve Web ara yüz olarak 2 farklı tasarım ile kullanıcıların hesaplarına her an ulaşabilme imkânı tanınıyor.
  • Borsa, güvenlik uygulamalarında bağımsız kuruluşlarca dünyada 30. sırada yer aldı.
  • Fonlar bölümü uluslararası standartlarda erişim sağlandı.
  • Stop loss (yukarı ve aşağı) ayrı ayrı emir verebilme özelliğine sahip.
  • Marketleri kayıt olmadan izleyebilme
  • Papara ve Cmt cüzdan entegreli

Vebitcoin

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin