featured

ALGO, düşüş hissiyatını yok etmek için mücadeleye devam ediyor! Başarılı olabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan ALGO, piyasa lideri olan Bitcoin’in son 6-7 aydır dalgalı fiyat hareketi sebebiyle, mayıs ayında yılın en düşük seviyelerine kadar geriledi. ALGO son düşüşünde Pitchfork’un yakınında kaldı. Altcoin, son üç ayda hayati bir değer alanı kazandı.

20 EMA’dan veya Kontrol Noktasından (POC) hoş olmayan bir geri dönüş, devam eden devalüasyon aşamasının gücünü yeniden teyit edecektir.

Daha geniş piyasa yapısı, bir boğa koşusu olasılığını belirlemede çok önemli bir rol oynayacak. ALGO, son 24 saatte %6,57 oranında değer kazandı ve bu yazının yazıldığı sırada 0,41372 dolar civarında işlem görüyor.

ALGO 1 günlük fiyat grafiği analizi

Birkaç örnek dışında, fiyat altı ayı aşkın bir süredir günlük 20 EMA/50 EMA seviyelerinin altında kaldı. Böylece, devam eden trendin güçlü düşüş eğilimi kısa ve uzun vadeli bir bakış açısıyla bir kez daha kanıtlanmış oluyor.

ALGO grafik

Altcoin, 2 Nisan’dan beri değerinin yaklaşık %65’ini kaybetti. Fiyat, 12 Mayıs’ta 15 ayın en düşük seviyesine geriledi. O zamandan beri altcoin, Pitchfork’ta güçlü bir direnç gösterdi.

Mevcut yapı düşüş eğilimi gösterdiğinden, 20 EMA’dan bir geri dönüş, düşüş eğiliminin devam etmesine yol açabilir.  Bu durumda, 0,4 dolar seviyesinin altına düşüş yaşanması durumunda yatırımcılar short pozisyonlar açabilirler. 0,35 dolar ile 0,37 seviyeleri arası kârlarını realize etmeleri için iyi noktalar olacaktır. Bununla birlikte, POC veya Pitchfork bölgesnin üzerindeki herhangi bir kapanış, ALGO fiyatının 0,5 dolar seviyesine doğru bir yükseliş gerçekleştirmesine olanak sağlayabilir.

Teknik göstergeler

RSI’nin son yörüngesi kademeli bir büyümeyi yansıtıyordu. Ancak, fiyat hareketinin aşağı yönlü olması sebebiyle zayıf bir düşüş eğilimi gösterdi. Böylece, yakın vadede düşüş eğiliminin gelebileceği yönündeki tahminler güçleniyor. Bunun geçersiz olması için boğaların 46 işaretinde bulunan direnç noktasının üzerinde bir kapanış yapması gerekiyor.

Ayrıca, Aroon düşüşü de yönün aşağı yönlü olduğunu vurguluyor.

Sonuç olarak

0,42 dolar ile 0,44 dolar aralığındaki birden fazla engelin ışığında ALGO, 0,35 dolar seviyesine doğru bir gerileme görebilir. Boğalar bir an önce gücü ellerine almazlarsa, düşüş trendi önümüzdeki işlem seansları içinde devam edebilir.

Direnç noktasının üzerinde kesin bir kapanış, trendin tersine döndüğünün bir işareti olabilir.

Son olarak ALGO, piyasa lideri olan Bitcoin ile 30 günlük %79 korelasyon paylaştığı için yatırımcılar Bitcoin’in hareketlerini de yakından takip etmelidir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin