Alex Tapscott: “Geçen seneki Bitcoin seviyesi, suni bir zirveydi.”
Alex Tapscott: “Geçen seneki Bitcoin seviyesi, suni bir zirveydi.”

Alex Tapscott: “Ayı piyasası uzun sürse de toparlanma kısa sürede olacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain Araştırma Enstitüsü’nün kurucu ortağı olan Alex Tapscott, pazardaki mevcut FOMO ve FUD’a sebep olan Bitcoin’in fiyat düşüşü ile piyasanın mevcut durumu hakkında konuştu.

Alex Tapscott: “Geçen seneki Bitcoin seviyesi, suni bir zirveydi.”

Tapscott, kripto dünyasında piyasada çöküşün yaygın olduğunu ve bunun tek bir sebep ya da olay bağlı olmadığını, ayı piyasasına yol açan birçok faktör olduğunu söyledi. Tapscott, konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Geçen sene ulaştığımızın zirve, sektöre giren çok fazla sıcak paraya dayanan ve değerlemeyi tamamen sürdürülemez bir düzeye kadar iten yapay bir süreçti. Bu yüzden şimdiye kadar gördüğümüz düzeltmenin çoğunun çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Son birkaç gündür ya da birkaç haftada olanların bence temelde likidite uçuşu ile alakalı.

Daha önce yatırım yapmış birçok yatırımcının daha fazla esneklik ve likiditeye sahip bir şeye destek vermeye çalıştığını da sözlerine ekledi. Yukarıdaki açıklamaya ek olarak Tapscott, yatırımcıların “1 yıllık vadelere yaklaşan” sürelerde yatırımlarını geri aldıklarını belirtti.

Son Bitcoin (BTC) patlamasında sonra Bitcoin boğaları ve ayıları Bitcoin’in bir sonraki hamlesini yorumluyor...

“Bu piyasa hızlı bir şekilde toparlanan bir pazar.”

Blockchain Araştırma Enstitüsü kurucusu, fiyatların aşırı değerlenmesinin, uzun süreli piyasa yatırımcılardan likidite sağlamasının mükemmel bir karışımı olduğunu belirterek, Bitcoin’in fiyatının düşmesinin nedeni olarak özetledi.

Üstelik Tapscott, Bitcoin tarihinde, uzun süredir devam eden bazı ayı piyasalarının olmasına rağmen, bu piyasanın hızlı bir şekilde toparlanan bir pazar olduğunu savunuyor. Bir ya da iki finans kurumunun girişinin -uzun vadede beklendiği için- Bitcoin’in fiyatının kısa sürede artacağını söyleyenlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin