featured

Albarakagaraj’dan Blockchain Tabanlı Girişimlere 50Bin TL Destek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Albaraka Garaj, Albaraka Türk bünyesinde, Finansal Teknoloji tabanlı iş fikirlerine ve projelere sahip girişimcilerin kuluçka ve hızlandırma olanakları ile desteklendiği Girişimci Hızlandırma Merkezi’dir.

50 bin TL destek

Genel müdürü Melikşah Utku‘nun Webrazzi’nin kurucusu Arda Kutsal‘la yaptığı bir söyleşide lansmanı yapılan Albarakagaraj, 16 Haziran’da açılan web sitesiyle başvuru almaya başladı. Albaraka Garaj, salt fikir sahibi girişimci adaylarından ziyade,belli bir yol katetmiş, prototip çıkaran girişimci ekiplerinin katılımını bekleyen bir program. Ümraniye’deki Albaraka Türk Genel Müdürlüğü içinde konumlandırılan Albaraka Garaj, tahmin edebileceğiniz gibi finansal teknoloji girişimlerine önem verse de farklı kategorilerdeki girişimlerin başvurularını da bekliyor. Şimdiye kadar 150 başvuru aldıklarını paylaşan Melikşah Utku girişimlere 50 bin TL gibi finansal destek sunacaklarının da altını çiziyor.

31 Temmuz’a kadar başvuruları kabul edecek olan Albaraka Garaj, öncelikle yurt çapında ilerleyen dönemde ise MENA bölgesi için finansal teknolojilerin geliştirildiği bir merkez (Fintech Hub) olmak isityor. Bir sonraki aşamada ise daha küresel bir yapıya evrilme planı var.

 

Albarakagaraj, yatırım için aranılan özellikleri sitesinde şu şekilde özetlemiş;

Açık fikirli ve hayallerini gerçekleştirmek için gerekli motivasyon ve yeteneğe sahip olan tutkulu ekipleri, yenilikçi, teknoloji tabanlı ve ölçeklenebilir ürün ya da hizmet geliştirmiş ve bu girişimini büyütme hayali kuran şirketleri, Albaraka Garaj Startup Hızlandırma Programı’na başvurmaya davet ediyoruz.

Neler Sağlıyor?

*ORTAK ÇALIŞMA ALANI

Girişimcilere açık ofis, toplantı salonları ve etkinlik alanları sunulacaktır.

*AĞ OLUŞTURMA OLANAKLARI

Albaraka’nın ve çalıştığınız sektörün üst düzey yöneticileriyle görüşme fırsatı sağlanacaktır.

*DEMO GÜNLERİ

Hızlandırma programı bitiminde mentor ve yatırımcılardan oluşan bir gruba, girişiminiz hakkında bir sunum yapma imkanı sağlanacaktır.

*FİNANSAL DESTEK

Hızlandırma programını başarıyla tamamlayan girişimcilere 50.000 TL hibe destek verilecektir.

*YÖNETİM EKİBİ İLE DÜZENLİ ETKİLEŞİM

Üst Yönetimimiz girişimciler ile bir araya gelip gelişimleri takip ederken, girişimciler ihtiyaç duyduğu mentorluk desteğini de alacaktır.

*EĞİTİM PROGRAMI VE WORKSHOP

İş Stratejisi, Finansal Analiz, Yatırımcı Bulma ve Kabul Etme Pazarlama, Satış Stratejisi, İnsan Kaynakları, İş Ortakları gibi konularda girişimcilere eğitim verilir. Kreatif düşünceyi geliştirecek farklı alanlarda workshoplar gerçekleştirilir.

*MENTORLUK VE DANIŞMANLIK

Albaraka Garaj Hızlandırma Programının en değerli yönlerinden biri, danışman ağına erişimdir. Mentorlarımız bilgi ve deneyimleriyle siz girişimcilere, yolculuğunuz boyunca eşlik edeceklerdir.

*BİREBİR PAZARLAMA

Albaraka Müşterileriyle girişimciler için birebir pazarlama ziyaretleri yapılacaktır.

Hangi sektörlerle ilgileniyor

Yurtdışında oldukça popüler olan, kuluçka merkezleri ve melek yatırımcılık, son yıllarda ülkemizde de oldukça yaygınlaşmaya başlamış, ve bu destekler sayesinde gerek Türkiye gerek Dünya arenasında boy gösteren girişimler meydana gelmiştir.
Albarakagaraj’ın, ilgi alanlarına Blockchain teknolojisini eklemiş olması ise, bizleri yeni doğabilecek girişimler adına da oldukça memnun etti. Umarız bu ve buna benzer desteklerin sayısı ülkemizde de her geçen gün artar ve Türkiye Blockchain teknolojilerinde bir adım öne geçme fırsatı yakalayabilir.


 

Blockchain Nedir?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin