featured

Alameda Research, getirilerde yüzde 15 risksiz vaadinden dolayı incelemede

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel dijital varlık piyasası düşüşü, FTX’in büyük çöküşü nedeniyle düşmeye devam ediyor. Kümülatif piyasa değeri geçen gün %5.5 daha düştü. Şu anda 800 milyar dolar civarında duruyor.

Yatırımcılar, piyasadaki artan belirsizlik konusunda hala şüphe içinde kaldığını gösteriyor. Bununla birlikte, 24 saatlik işlem hacmi %28 artarak 64,1 milyar dolara ulaştı. Ancak bu artış geçen haftaya bakıldığında yine de düşük kalıyor.

Sam Bankman-Fried (SBF) tarafından kurulan nicel bir kripto ticaret şirketi olan Alameda Research’ün, 2018’de yatırımcılara “risksiz” getiri vaat etmişti. Ancak bu vaad şimdi yerine getirilmediği gerekçesiyle yasal incelemeye karşı karşıya.

Alameda Research, iflas sonrasında inceleme altında

SBF’nin şu anda iflas etmiş FTX Group’u için likidite oluşturmasına yardımcı olan ticaret firması Alameda Research, 2018’de potansiyel yatırımcılara “dezavantajı olmayan” krediler için teklifler ve “hayır” ile yüksek getiri içeren slaytlar sunuyordu. Fakat bu durum iflas ile beraber riskin olduğunu ortaya çıkardı.

Raporda, 2018 Alameda destesinin, firma ile daha fazla indirim yapmak isteyen yatırımcılara sunulan daha yüksek oranlar da dahil olmak üzere, yıllık %15 sabit faizli kredi ile yatırım fırsatlarını içerdiği iddia ediliyor.

Piyasalar bütünlüğü kâr amacı gütmeyen Sağlıklı Pazarlar’ın Başkanı ve CEO’su Tyler Gellasch, Alameda Research’ün iddiasının “büyük yasal kırmızı bayraklar” yaratabileceğini söyledi. Yatırımcı talep eden girişimcilerin riski ifşa etmesi gerektiğini ve slayt gösterisinin dilinin “cezai ve hukuk soruşturmalarına yol açacağı” belirtildi.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin