featured
Akıllı Sözleşmeler Zen

Akıllı Sözleşmeler sunan Zen Protokol ön satışa hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Akıllı sözleşmeler, Blockchain, Bitcoin ve Kripto para sektörü ile yakından ilgilenenlerin sıkça duyduğu bir kavram haline geldi. Girişimcilere kendi alt yapılarını oluşturabilme imkanı için Akıllı sözleşmeler sunan Zen Protokol, projesinin detaylarını duyurdu. Poje, bir ICO olarak sunuluyor ve 30 Kasım 2017’de Pre-Sale’e (ön satış) hazırlanıyor.

ZEN’İ Tanıyalım.

Zen’in temelini ve nasıl çalıştığını kavramanıza yardımcı olması için bu makaleyi hazırladık.

Zen aracıların olmadığı, finans dünyası için araçlar içeren bir platformdur. Zen ile hertürlü kripto parayı yaratabilir ve ticaret yapabilirsiniz – rutin veya eşsiz, basit veya karmaşık.

Merkezi olmayan kripto paraları doğal olarak merkezi olmayan bir finans dünyası yaratmıştır.

Zen projesi Bitcoin ile protokol seviyesinde bütünleşir. Bitcoin tarafından desteklenen karmaşık sözleşmeler, Bitcoin ağının ölçeklenebilirliği veya güvenliği üzerinde herhangi bir etki yaratmaksızın mümkündür.

Sözleşmeler, anlaşmaları sağlar ve katılımcılara,başka bir deyişle varlıklara sahipliği veren tokenleri verir. Farklı varlıkların piyasaya çıkmasında etkin olabilir, karşılık olarak emanet değeri oluşturabilir.

Tokenler bir sözleşme ile kişilere sahiplik verir ve bu nedenle değerli dijital varlıklar olmaktadırlar. Bir token sadece ana sözleşmeler ile oluşturulabilir, fakat diğer sözleşme veya kişiler tarafından kullanılabilirler.

Akıllı Sözleşmeler, gerçek geçmişe ve harici bilgi kaynaklarıyla bağlantılı olması durumunda fayda sağlarlar. Doğruluğu kanıtlanmış verilen Zen’de listelemek en yüksek derece de etkilidir, şifreli anlaşmalarlar yüksek ölçekli veriler yoğun işlemlerden geçirilerek, sadece değerliyse ve faydalıysa ortaya çıkarılır.

ÖRNEK

Alice bir sözleşme oluşturup temeli olan bir değerle destekliyor.

Bob sözleşmeyi okur ve bitcoin kredisi ile opsiyonlu bir satın alma yapar. Sözleşme bir token yaratır ve Bob’a gönderir.

Daha sonra Bob, anlaşılan opsiyonu sözleşmeye geri göndererek yerine getirir. Sözleşme temel alınan değeri Bob’a gönderir.

Alice kalan fonların yaratılan sözleşmeyle kilitlenmesini talep eder.

BITCOIN ENTEGRASYONU

Zen, bitcoin’den daha iyi oldğunu kanıtlamaya veya rekabet etmeye çalışmaz. Bitcoin zaten son derece iyi optimize edilmiştir.Zen’in asıl amacı Zen topluluğu ile Bitcoin topluluğu arasındaki güçlü bağlantılar kurmak ve mali anlaşmalar için mükemmel bir platform oluşturmaktır.

Zen, Bitcoin’e paralel bir blok zinciridir: kendi çalışma şemasına sahiptir fakat Bitcoin’in UTXO setine ve Bitcoin’in diğer elemanlarına bağlıdır. Her biri tamamen onaylayan Zen nodları birer Bitcoin nodudur.

Bu sayede Zen sözleşmelerine karşı hemen teminat verilmesi mümkün kılınıyor.Bitcoin ağındaki yapılan işlemler, Bitcoin kullanıcısının Zen kullanabileceği anlamına geliyor Doğrudan Zen ağına dahil olmaksızın sözleşmeler yapar.Ayrıca, Zen’in gelecekteki herhangi bir yan zincir planını dahil etmesini sağlayacaktır.

Zen’in güçlü sözleşme doğrulama araçları, Bitcoin destekli diğer kaynakları kabul edip etmeyeceğinizi otomatik olarak mümkün kılan sözleşmeler, Bitcoin ağında hash gücü, birey veya grup tarafından güvenceye alınıp alınmadığını. Bitcoinlerin Zen içinde güvence altına almanın başka yolları, güvenlik sağlamak için herhangi bir şirkete veya federasyona ayrıcalık tanımaksızın, rekabet edebilir.

ZEN ile BTC değerini Güvenceye Alın

Zen’in Bitcoin ile birlikte çalışması, farklı farklı ikincil zincir mekanizmaları kurmayı kolaylaştırır. Şifreleme, hash gücü, paralel veya bunların bir kombinasyonu ile güvence altına alınmış kişi serbest piyasa kaidesinde rekabet edebilir.

ENTEGRE

ZEN, BİTCOİN ZİNCİRİNE PARALEL OLARAK ÇALIŞIR

  • ZEN nodları Bitcoin ağının gözlemini yapar
  • Zen nodları, Bitcoin blok zincirindeki üretimierin doğrulamasını yapabilir.
  • ZEN üzerindeki akıllı sözleşmeler, Bitcoin ağının durumunu bir delil olarak sunabilir.

TEKNİK YAPI

Sabit Sözleşmeler ve UTXOS

Zen sözleşmeleri, özel olarak tahsis edilen veri depolama özelliğinden dolayı, oluşturulduğu andan itibaren sabitlenir.Bitcoin paradigmasında yerleşik blok zincirine, her işlemin coinin değer kilidini açması ve değeri yeni amacına kilitlemesi ile kendini gösterir.Zen sözleşmeleri, diğer sözleşmelere ve insanlara veri ve değer taşıyabilen işlemler oluşturarak uzlaşmayı sağlıyor. Resmi takip dilmesi gereken sözleşme verilerini depolamak için bir işlem çıkışı kullanır.

SandBoxed Ortamı

Sözleşmeler birbirlerinin kodunu doğrudan çağırmaz: sadece sonuç verisi ile iletişim kurarlar.Sözleşme muhakemesini basitleştirir ve birçok tipik akıllı sözleşme kullanımını engeller.

Etkili Anlaşmalar

Bütün taraflar, pozisyonun çözülmesi konusunda anlaşırsa, sözleşme hesaplamalar için zincir hesaplarından daha ucuz bir anlaşma yolu sunabilir

F * – Güvenli ve Resmi Olarak Doğrulanmış Sözleşme Dili

Zen sözleşmeleri, Microsoft tarafından geliştirilen ve açık kaynak kodlu olan F * özel bir alt grubuyla yazılmıştır.Program doğrulama araştırması. F * tarafından sağlanan gelişmiş kontrollerden geçtikten sonra, sözleşmeler filtrelenere ve .NET bytecodu derlenir.Bu, iki özelliği koruyarak sözleşmelerin gerçek hızlarda çalışmasını sağlar:

Uygunluk Ispatı

Geliştiriciler sözleşmelerin belirli bir şartnameye uygun olup olmadığını kanıtlayabilirler: kanıtlar aynı dilde olmalıdır Geliştiriciler mevcut işlevselliği uygulayan gelişmiş sözleşmeleri yazdıklarında mevcut sözleşmelerle geriye dönük olarak uyumlu öğeler oluştururlar. Örneğin, bir geliştirici bir davet opsiyon sözleşmesinin teminat gereksinimini güçlendirebilir (ancak zayıflatamaz)!

Kaynak Sınırlandırma

Mevcut akıllı sözleşme platformları, gereksiz sözleşmelerin sistem kaynaklarını tüketmesini enğellemek için “gas bitmesini” sağlayarak veya sözleşme içeriğini sonsuz bir döngü oluşturmak için çok basit hale getirerek durdurur. Zen derleme zamanı kaynak sınırları paradigması ile çaşılır. Tüm Zen sözleşmelerin kaynak tüketiminde üst limitini belirleyen bir maliyet türü vardır.

Geliştiriciler, sözleşmelerin arzulanan maliyet türünü tam olarak aynı şekilde sahip olduklarını ispatlarlar; bu şekilde sözleşmelerin farklı herhangi bir şartnameye uygun olduğunu kanıtlarlar: F * içerdiği yetenekler kullanılarak. Zen sözleşmeleri yürütülürken hiçbir zaman fon kaybına uğramaz ve isteğe bağlı sonlandırma hesaplamalarını tespit edebilir.

EKONOMİ

Sınırlı Token

Zen’in işlem geçmişi, ödüle ihtiyaç duyan madenciler tarafından güvenceye alınır. Zen’in bir merkez noktasına ihtiyacı vardır, rekabetle üretilen az miktarda token gibi. Sözleşme oluşturmak için bu tokenler gereklidir.Aslında sözleşmeleri oluşturmak veya işlem ücretleri ödeme işlemleri herhangi bir varlıkla yapılabilir

Bu, tokenlerin kullanıma uygun değerini verir, ancak bitcoin destekli varlıklar da dahil olmak üzere diğer varlıklarıda tasarlayarak teminat, satın alma ve diğer para birimi kullanımları için tercih etme imkanına sahipler.

Multihash Madencilik

Zen blok zinciri, her bir işlevin göreceli olarak zorlukları ayarlanabilen bir orana göre, birden fazla karma işlevine izin verilen yeni bir iş istihdam kanıtı algoritması ile güvence altına alınmıştır. Her fonksiyonun göreceli olarak zorlukları, belirteç sahiplerinin oyuyla seçilen bir oranı hedefleyecek şekilde ayarlanır.Bu, belirli bir hash işlevi gören madencilere Zen kullanıcılarının çıkarlarına cevap verecek bir tödül oluşturmaktadır.

Aktif Sözleşme Grubu

Sözleşmeler, faal oldukları her blok için madenci ödemeleri için önceden ayrılmış fonlar koyuyor. Bir sözleşmeyi aktifleştirme bedeli, geleceğin madencileri ve ilk bloktaki sözleşme içeren madenci arasında pay edilir.kullanım başına ödeme kullanıcıları aktif sözleşme setini küçük tutmaya ve madencilik maliyetini düşürmeye teşvik eder. Aktif olmayan bir sözleşme, herhangi bir veri kaybı olmaksızın daima yeniden etkinleştirilebilir.

Daha fazla detay için:

Web site: zenprotocol.com

Telegram: zenprotocol

Twitter: @zen_protocol

Facebook: @thezenprotocol


Sponsorluk sonrası makale, sorumluluk reddi: Bu yazı sponsorlu / ücretli bir makaledir. Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kar-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto para haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir. 

Sponsorlu makaleleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz / contact us


 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin