AkÖde, Ripple altyapısıyla hizmet verecek.
AkÖde, Ripple altyapısıyla hizmet verecek.

Akbank elektronik para ve ödeme şirketi kurdu: AkÖde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Akbank, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde elektronik para ve ödeme işlemleri için yeni bir şirket kurduğunu açıkladı. Şirketin AkÖde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. ünvanı ile İstanbul’da faaliyet göstereceği belirtilen bildirimde 12 milyon TL’lik sermayeye sahip olacağı ifade edildi.

AkÖde hizmetlerini Ripple altyapısıyla gerçekleştirecek

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında Ripple ile bir anlaşma yaptığını açıklayan Akbank, bu anlaşmanın devamı niteliğindeki bir gelişmeyi müjdeledi. Türkiye’de Blockchain teknolojisini hizmetlerine entegre eden ilk banka olma niteliği taşıyan Akbank’ın, elektronik para ve ödeme ile ilişkili hizmetlerini AkÖde isimli yeni şirket aracılığıyla sağlayacağı duyuruldu.

Yeni bir kripto para mı geliyor?

KAP’a yapılan açıklamada şirketin faaliyet alanı olarak “Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri” ibaresinin yer alması dikkat çekti ve bankanın yeni bir kripto para üretmesi ihtimali akıllara geldi.

Akbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirim şöyle:

Bankamız Yönetim Kurulu tarafından, Bankamızın %100 oranında sahibi olacağı AkÖde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. ünvanı ile İstanbul’da faaliyet göstermek üzere 12.000.000.- TL. sermaye ile anonim şirket statüsünde yeni bir şirket kurulması, şirket kuruluşuna ilişkin gerekli başvuruların yapılması, yasal izinlerin alınması ve diğer tüm işlemlerin yerine getirilmesi için Genel Müdürlüğe yetki verilmiştir.

KAP resmi sitesinde yer alan bildirime ve detaylara ulaşmak için tıklayınız.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin