AirAsia kripto para tabanlı bir ödül programı başlatıyor
AirAsia kripto para tabanlı bir ödül programı başlatıyor

AirAsia kripto para tabanlı bir ödül programı başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

AirAsia kripto para tabanlı bir ödül programı başlatıyor. Malezyanın en düşük maliyetli havayolu AirAsia, kripto para tabanlı bir ödül programı başlattığını açıkladı.

AirAsia kripto para tabanlı bir ödül programını, şirketi nakitsiz bir sisteme taşımak için yapıyor

AirAsia CEO’su Tony Fernandes, Nikkei Asian Review’a, sık uçan yolcular için BigCoin adında bir kripto para birimi ödül programı platformu oluşturduğunu söyledi. Uygulama havayolu şirketlerinin dijital hizmetlerini iyileştirmek ve şirketi nakitsiz bir sisteme taşıma çabasının ürünüdür.

Müşteriler BigCoin sistemini kullanarak pek çok hizmetten faydalanabilecek

Perşembe günü yayınlanan Nikkei haberinde Tony Fernandes, mevcut fiat para birimi seçeneklerine ek olarak müşterilerin BigCoin sistemini kullanarak koltuk satın alabileceklerini, uçak içi yemekler, koltuk yükseltmeleri ve diğer hizmetlerden faydalanabileceklerini açıkladı.

AirAsia, ICO projesini başlattı

En önemlisi Tony Fernandes Nikkei Asian Review’a, AirAsia’nın finansal hizmetler sektöründeki genişlemesini finanse etmesine yardımcı olacak ICO projesini başlattığını belirtti. Tony Fernandes, kesin bir zaman çizelgesi belirtmezken,  haber ajansı tokenlerin önümüzdeki üç ila altı ay içinde sunulabileceğini söylüyor.

AirAsia’nın kendi Blockchain’ini geliştirip geliştirmediği konusu belirsizliğini koruyor

AirAsia’nın kendi Blockchain’ini geliştirip geliştirmediği veya mevcut bir platformu kullanıp kullanmadığı konusunda henüz bir detay yayınlanmadı. Diğer havayolları son aylarda Blockchain’e olası bir ödül programı modeli olarak bakıyorlar.

Singapore Airlines, özel bir Blockchain projesi planladığını duyurdu

Singapore Airlines geçen ay, kendi sık uçuş programı için özel bir Blockchain projesi planladığını duyurdu. Ancak kendi kripto parasını geliştireceğini belirtmedi.

Ancak Singapore Airlines, KPMG ve Microsoft ile bir konsept denemesi gerçekleştirdiğini ve sistemin daha kapsamlı bir şekilde uygulanmasının, müşterilerin çeşitli mağazalarda veya restoranlarda millerini harcamalarını sağlamak için işletmeler ile görüşeceğini belirtti.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin