AgeUSD, Cardano ağında ilk stablecoin olarak başlayacak
AgeUSD, Cardano ağında ilk stablecoin olarak başlayacak

AgeUSD, Cardano ağında ilk stablecoin olarak başlayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano blok zincirinde AgeUSD adlı yeni bir algoritmik stabilcoin piyasaya sürülecek ve bu onu ağ için bir ilk haline getirecek.

Çok uluslu blockchain teknolojisi şirketi Emurgo, ilk olarak Ocak 2021’de AgeUSD stablecoin’i duyurdu. Firma o zamandan beri Ergo Foundation, Emurgo ve IOHK’nın ana şirketi Input-Output Global arasında bir ortaklık duyurdu.

AgeUSD stabilcoin, blockchain’de akıllı sözleşme yetenekleri başlatılır başlatılmaz Cardano’da satışa sunulacak.

Başka bir stablecoin’e ihtiyacımız var mı?

Emurgo, Dai teminatlandırma mekanizmasındaki güvenlik açıkları nedeniyle ortaya çıkan MakerDAO’nun Kara Perşembe’si gibi olayları önlemeyi hedefliyor. Maker kasalarının büyük çoğunluğunun toplu tasfiyesi, Mart 2020’de Dai’nin yetersiz teminatlandırılmasına neden oldu.

Stabilcoin, protokolün matematiği içinde mümkün olduğunca otomatikleştirmeyi amaçlayan Ergo blok zincirinde çalışıyor. Rezerv sağlayıcıları, temel teminatı temsil eden rezerv kripto paraları basmak için Ergo’nun yerel para birimini (ERG) öder. Stabilcoin’in kullanıcıları, AgeUSD’yi basmak için rezervlere ERG’yi de yatırabilir. Buna, sadece rezerv oranının üzerinde yeterli rezerv varsa protokol tarafından izin verilir. Bankalar, fonları ödünç vermek için benzer bir yöntem kullanır.

Cardano ortaklığı

Cardano ortaklığı aynı zamanda kendi yerel tokenı olan ADA’nın da rezervleri daraltmak için teminat olarak kullanılmasını sağlayacak. Bununla birlikte, potansiyel dezavantajı, stabilcoinin yalnızca bu iki varlık tarafından desteklenirken, Dai’nin birden fazla kripto para birimi tarafından desteklenmesi.

AgeUSD, Plutus destekli akıllı sözleşmelere öncülük eden Alonzo güncellemesini yayınladığında Cardano’da başlayacak. Yol haritasına göre, bu yılın ikinci yarısında piyasada olması bekleniyor.

bu haber ilk defa cryptopotato’da yayımlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin