Afrika’nın Bitcoin ilgisi her geçen gün hız kazanıyor: Yeni bir rekor kırıldı
Afrika’nın Bitcoin ilgisi her geçen gün hız kazanıyor: Yeni bir rekor kırıldı

Afrika’nın Bitcoin ilgisi her geçen gün hız kazanıyor: Yeni bir rekor kırıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimleri ile birlikte pek çok teknolojinin yeni yuvası olacağı düşünülen Afrika kıtasında Bitcoin ilgisi tırmanmayı sürdürüyor. Arcane tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre Kenya Bitcoin ticareti haftalık 100 BTC’yi aştı.

Geçen yıl bir Afrika gezisinde bulunan Twitter CEO’su Jack Dorsey, Afrika kıtasının Bitcoin’in geleceğini şekillendireceğini söylemişti.

Koronavirüs pandemisi sürerken Kenya’da Bitcoin ilgisi tırmanıyor

Arcane tarafından yapılan araştırmaya göre Kenya Bitcoin ticaret verileri, koronavirüs pandemisi nedeniyle ortaya çıkan küresel ekonomik resesyon sürerken kripto meraklılarının arttığını gözler önüne seriyor.

Ülkenin eşler arası (P2P) hacminin geçen yıla göre %190 oranında arttığını belirten rapora göre ülkede ortalama haftalık hacim de 1 milyon doların üzerine çıktı.

Bu sayılar ABD ve Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında hayli düşük olsa da artış oranları etkileyici raddelerde.

Bitcoin ticareti ve ülkedeki diğer kripto faaliyetleri dışında Kenya, iki yıl önce bir CBDC çıkarmak için bir Blockchain ve yapay zeka görev gücü önerdi. Ancak o zamandan beri CBDC hakkında elle tutulur bir gelişme olmadı.

Blockchain teknolojisinin ön saflarında yer alan Afrika’da kripto para endüstrisinin de hızla çiçek açması bekleniyor. Sierra Leone, geçtiğimiz yıl ağustos ayında Blockchain teknolojisinden yararlanarak dijital bir ulusal kimlik sistemi oluşturan ilk Afrika ülkesi olmuştu.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin