Afrika merkezli kripto para borsası Paxful
Afrika merkezli kripto para borsası Paxful aylık işlem hacmi ile göz dolduruyor

Afrika merkezli kripto para borsası Paxful aylık işlem hacmi ile göz dolduruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Afrika merkezli kripto para borsası Paxful aylık işlem hacmi ile göz dolduruyor. Afrika kripto para piyasaları, ciddi ölçüde düşük tutarlı bir popülasyona çok ihtiyaç duyulan bir hizmet sunar. Dünyadaki kripto ile ilgili işlerin çoğunun bu bölgelerde yer alması nedeniyle, uzmanlar, gazeteciler ve girişimciler için Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika kripto para piyasasında hiper-odaklı olmaları kolay. Bununla birlikte, Afrika’daki kripto para birimi endüstrisi sessizce ve istikrarlı bir şekilde ivme kazanıyor. Daha spesifik olarak, Bitcoin’in Afrika’daki ticaret hacmi, artan bir oranda büyümeye devam ediyor.

Afrika merkezli kripto para borsası Paxful’un aylık işlem hacmi 40 milyon dolar

Afrika merkezli kripto para borsası Paxful, yaptığı açıklama ile aylık 40 milyon dolarlık bir işlem hacmine ulaştıklarını açıkladı. Bu gelişmenin, dünyanın en yoksul ülkelerinden olan ve bankaların  etkisinin çok az olduğu Afrika bölgesinde Blockchain gelişmeleri için önemli olduğu yönünde yorumlar yapılıyor.

Blokchain teknolojisi, kendisini genişleyen Afrika kripto pazarında mükemmel bir şekilde konumlandırdı. Aylık bazda Bitcoin’in işlem hacmi 40 milyon dolar değerinde. Paxful internet üzerinden finansal pazar açığı bulunan ve erişim ihtiyacı olan bir nüfusa hizmet etmekten mutlu olduğunu belirtiyor.

https://twitter.com/paxful/status/965955864132837376

Kripto para piyasası, dünyanın en düşük bütçeli bölgelerinde farklı bir rol oynuyor

Gerçekten de, batı dünyasında kripto para birimi çoğu zaman kârlı bir yatırım olarak ya da internetteki şeyleri anonim olarak ödeyecek bir yol olarak görülse de, kripto para piyasası, dünyanın en düşük bütçeli bölgelerinde farklı bir rol oynadı.

Afrika genelinde insanlar, genellikle cep telefonuyla desteklenen kripto cüzdanlarını, fonlarını yeterli bankacılık hizmetlerinden yoksun veya çok istikrarsız para birimleriyle depolamak için kullandılar. Bitcoin’in ünlü volatilitesine rağmen,  bazı Afrika fiat paralarının daha da uçucu olabileceği düşünülüyor.

“Afrika halkı, artık ellerindeki birikimi kripto para birimlerine yatırıyor.”

Böylelikle, kripto para birimleri finansal istikrarı ve kendi ülkelerindeki siyasetten bağımsız bir değeri saklama ve paylaşma olanağı sunuyor. Paxful’un kurucularından Ray Youssef konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Afrika halkı, artık ellerindeki birikimi kripto para birimlerine yatırıyor ve servetlerini hiperenflasyondan koruyorlar. Örneğin, Nijerya’nın ulusal para birimi Naira, son iki yıl içerisinde dolar ve euro karşısında tam %90 değer kaybetti. Ancak Bitcoin ise aynı süreçte dolar ve euro karşısında yaklaşık %1.000 değer kazandı.

Paxful ve diğer Afrika merkezli kripto para borsaları, kullanıcılarına geniş bir yatırım porftföyü sunuyor

Sadece Nijerya değil, Zimbabwe vatandaşları da fonlarını korumak için Bitcoin’i tercih ediyorlar. 2017 yılının Kasım ayı ortalarında Bitcoin, ülke çapında o kadar popüler oldu ki  Bitcoin diğer ülkelerde 8 bin dolardan işlem görürken, aynı tarihlerde Zimbabwe merkezli kripto para borsası Golix’de, bir Bitcoin fiyatı tam 14 bin dolardı.

Paxful ve diğer Afrika merkezli kripto para borsaları, kullanıcılarına kripto para birimi ticareti yapabilme, ICO’lara katılıp yatırım yapabilme ve limit olmaksızın ticaret yapma imkanı veriyor. Bu borsalar, aynı zamanda Afrika vatandaşlarının dünya genelinde diğer borsa araçlarına da ulaşmasına aracılık ediyor.

Afrika kripto para borsalarının potansiyeli çok yüksek

Gerçek şu ki, benzersiz ihtiyaçları ve fırsatları ile Afrika kripto para borsalarının potansiyeli çok yüksek. Paxful, hızla büyüyen kripto para endüstrisinin ilk örneklerinden sadece biri. Paxful borsasının kurucularından ve aynı zamanda bir Filozof olan Ray Youssef, bunun farkına varan ilk kişilerden. Ayrıca Ray Youssef yakın dönemde kıta da daha büyük gelişmeler olacağı fikrini taşıyor.

Financemagnates

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin