Afrika Fintech devi, finansman turunda 150 milyon dolar topladı
Afrika Fintech devi, finansman turunda 150 milyon dolar topladı

Afrika Fintech devi, finansman turunda 150 milyon dolar topladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Afrika’nın en büyük fintech’lerinden biri olan Chipper Cash, Techcrunch tarafından hazırlanan bir rapora göre, yakın zamanda 150 milyon dolar topladığı bir C Serisi fon turunu tamamladı.

Bu rapora göre, Chipper Cash ilk Serisi C fon turunda 100 milyon dolar toplamayı başardı. FTX’in yanı sıra Chipper Cash’in en son finansman turuna katılan diğer yatırımcılar arasında ilk C Serisine öncülük eden SVB Capital yer alıyor. Yeniden yapılan yatırımlar arasında Deciens Capital, Ribbit Capital, Bezos Expeditions, One Way Ventures ve Tribe Capital de bulunuyor.

Rapor, bu seriye yeni yatırımcıların katıldığını kabul ediyor. Ancak bu yatırımcıların isimlerinin henüz kamuoyuna açıklanmadığını belirtiyor. Ayrıca, 150 milyon dolarlık satışın ardından Chipper Cash’in şimdi 305 milyon doları aştığını ortaya koyuyor. Firma şu anda 2 milyar doların üzerinde bir değere sahip.

2018 yılında mevcut CEO Ham Serunjogi ve Maijid Moujaled tarafından kurulan fintech, eşler arası, sınır ötesi ödemelerde uzmanlaşmış durumda. Rapora göre Chipper Cash hizmetleri şu anda yedi Afrika ülkesinde kullanılıyor. Bunlar Gana, Kenya, Nijerya, Ruanda, Güney Afrika, Tanzanya ve Uganda’dır.

Serunjogi konu ile alakalı şu açıklamayı yaptı:

Chipper Cash, havaleleri herkesten çok daha ucuza sunuyor. Bundan daha önemlisi, Afrika’yı ABD’ye para gönderme konusunda destekleyebilecek dürüstçe tanıdığım ilk kişiler biziz.

Rapora göre, daha ucuz sınır ötesi ödemeler sağlamanın yanı sıra, Chipper Cash sosyal ödemeler dünyasından yararlanmakla da meşgul. Fintech, içerik oluşturucuların platformda para almalarını sağlamak için Tip Jar olarak da bilinen “bahşiş” özelliğini başlatmak için Twitter ile zaten ortaklık kurdu.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Soma mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin