featured
DBX

A’dan Z’ye dijital platform “DBX” ile tanışın!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası adeta katlanarak büyümeye devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda bu para birimlerinin etkili bir ödeme aracı olma ihtimali, yatırımcılar arasındaki güvenini de katlayarak daha yaygın bir finansal araç haline gelmesini sağlayabilir. Her ne kadar değişen ve gelişen ekonomik düzende kripto paraların rolü ile ilgili neredeyse herkes pozitif bir tavır takınsa da, büyüme sancıları da beraberinde geliyor. İşte tam bu noktada, dijital ekosistem “DBX” devreye giriyor, yepyeni yatırım yolları bulurken riskleri minimize ediyor, gelir elde etmek isteyen yatırımcılara varlıklarını rahatlıkla yönetme fırsatı sunuyor.

Merkezsizlik, kripto para birimlerinin en değerli özelliği olarak kabul ediliyor. Hiçbir merkezi otoriteye bağlı olmayan bu paralar, hiç kimsenin iki dudağı arasından çıkacak sözlere de bel bağlamıyor, dolayısıyla fiyatını da banka gibi kurumlar belirleyemiyor. Geleneksel paraların imrenerek baktığı kripto paralar yalnızca arz ve talep dengesine bağlı olarak varlığını sürdürüyor.

Ancak bu iyi özelliklerin yanında bazı problemler de var. Yüksek oynaklık düzeyleri, kripto para yatırımını oldukça riskli bir hale getiriyor. Ayrıca günümüzde bireysel yatırımcıların basit alım-satım ihtiyaçlarını gideren platformlar, bu riskleri minimize etmek konusunda oldukça yetersiz kalıyor, bu da yetmezmiş gibi olağanüstü komisyon oranlarıyla küçük yatırımcıya kabus gibi bir deneyim sunuyor. Onca komisyona karşın bir işlemin gerçekleşmesi bazen saatler sürebiliyor.

Dijital ekosistem “DBX” bu problemlere odaklanıyor ve teknolojik gelişmelere çok büyük bir önem affediyor. Platform yüksek düzeyde bilgi güvenliği sağlayarak kullanıcıları için rahat bir deneyim sunmayı fazlasıyla önemsiyor. DBX’in en önemli özelliği ise piyasanın talep ettiği araçları geliştirip uygulayarak DBX tokenin hacminin aşamalı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümesini sağlamak. Özetle DBX, arz-talebin bir çılgınlık seviyesine yükselip bir anda sönen platformlardan çok farklı olarak, kademeli ve dolu dolu bir yükseliş göstermek istiyor.

DBX nedir?

DBX, Türk yargı yetkisi altında kayıtlanmış dijital bir ekosistemdir. Bu çok yönlü ekosistem, tek bir platform olmasına rağmen birkaç Blockchain üzerinde çalışan bir dizi proje içeriyor. Ekosistemin en basit tabirle tanımı, “ödünç alınan varlıkları yöneten bir yatırım fonu”.

Türkiye yargısının yetki alanına giren “DBX” ekosisteminin, 2021-2025 yıllarında Londra, Frankfurt, Tokyo, Dubai, Şangay, Zürih ve Sao Paulo başta olmak üzere 18 başkentte müşterilere açılması ve etkileşime girmesi planlanıyor. Böylelikle finans dünyasının kurumsal aktörleri DBX tokenine çok daha fazla ilgi gösterebilecek.

Blockchain yatırımcılara hiç bu kadar yakın olmamıştı. Şirket, Çinli kriptomat ATM üretici firmayla çalışmaya başladı bile.

İlk uygulanacak ülkeler Avrupa, Türkiye, Rusya ve Hong Kong.

Peki bu şehirlerde neler olacak?

  • Kripto para ATM hizmetleri,
  • Kart hizmeti,
  • E-ticaret hizmetleri,
  • Finansal piyasalara dair yatırım araçları gibi çok yönlü avantajlar sunmayı planlıyorlar.

DBX şu anda ICO projeleri, finans şirketleri, bankalar, ödeme sistemleri, online mağazalar ve çok daha fazlasını bir araya getirdiği bir partner havuzu oluşturuyor.

Kripto para piyasasının sorunlarına eğilen ve etkili bir biçimde çözmeye odaklanan DBX ekibi, bu çerçevede güvenlik kavramını temel bir kolon olarak görüyor; uluslararası güvenlik standartlarına uyan ve yasal olarak çalışan akredite bir platform oluşturarak bu çözümleri yetkili elden sağlamak istiyor.

DBX tokeninin gelişim sürecine baktığımızda ise, bu varlığın kriptografik algoritmalar kullanan merkezsiz dağıtık bir veritabanı (blok zinciri) sistemi olan dijital bir finansal varlık haline geldiğini görüyoruz. Oluşturulan sistem, kripto topluluğunun tüm temel değerlerini karşılıyor. Bunlar arasında anonimlik, merkezsizlik, kripto parayla değiştirilebilirlik ve yüksek işlem hızı gibi, bazı tipik sorunları peşinen çözen değerli özellikler bulunuyor.

DBX ağı ise Bitcoin ile birlikte diğer kripto para birimleri ve fork’larının da eksikliklerini ortadan kaldırmaya olanak tanıyan önemli ölçüde iyileştirilmiş birkaç Blockchain’e dayanıyor. Platform ayrıca işlemleri güvence altına alan aktif algoritmalardan meydana geliyor. Bu ağlar “Quark” Algoritması, “Zerocoin” Anonim Protokolü ve “ERC-20” Akıllı Sözleşme Protokolünden oluşuyor. “Quark” ve “Zerocoin” kullanmalarının temel amacı, kullanıcıların hack saldırılarına karşı yüksek düzeyde korunabilmesini sağlamak. Kullanılan ikinci platform algoritması ise dijital alanda bir varlığın iletişimini artırmak için ekosisteme entegre edilen ve yaygın olarak tanınan “ERC-20” protokolü.

Ayrıca Masternode 2.0 kullanan DBX, herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin doğrudan veya dolaylı etkilerinden tamamen korunacak şekilde tasarlandı. Projenin ekibi; anında ödemeler, günlük satın alımlar ve stake işlemleri için rahat ve güvenli bir şekilde kullanılabilecek bir kripto para birimi ağı oluşturmayı başardı. DBX token sahipleri için ödeme yönlerinde herhangi bir kısıtlama yok ve işlem ücretleri son derece düşük.

DBX’in amacı sadece varlıkların depolanmasını sağlamak değil, aynı zamanda tamamen farklı amaçlarla aracılar olmadan doğrudan kullanılmasına izin veren güvenli bir yatırım varlığı ortaya çıkarmak. Finansal işlemlerde DBX kullananan kullanıcılar otomatik olarak dijital alanın teknolojik projelerine yatırım yapan bir yatırımcı haline gelecek. Bu yatırımcılar DBX kullanarak kendi yatırım portföylerinin gelişmesine ve büyümesine de katkıda bulunacak.

DBX token ise, yatırımcıların diğer yatırım alanlarına girmek için fiat para birimlerini kullanma mecburiyetini ortadan kaldıran, merkezsiz bir varlık. Bu token DBX yatırım sistemini esnekleştiriyor ve insanların kripto para piyasasına ilgisinin artmasına katkıda bulunuyor.

DBX tokeninin satışı nasıl gerçekleştirilecek?

Bir crowdsale (kitle satışı) ile piyasaya çıkacak olan DBX’te projenin ekibi, yenilikçi ve kârlı bir yatırım aracı oluşturmak istiyor. Gelir elde etmek için yatırım kararı alan her yatırımcı; gelir, risk vb. kıstasları değerlendirerek tercihlerine göre platformda çalışmak için en uygun aracı seçebilir.

Satış şartlarına göre, toplam DBX token sayısı 17,6 milyar token olacak. Bunun 8 milyarı cüzdanlarındaki bakiyenin her bir kullanıcıya %3 oranında aylık akıllı temettü dağıtımı ile sağlanacak. Böylelikle, DBX platformu kullanıcıya, ağın oluşturulması ve iletişimin tüm olası kaynaklara bağlanması sırasında platformun gelişiminin ilk aşamasında bir dijital varlığa güvenmesi için ödüllendirme hakkı verecek. 

Platform, kendi merkezsiz Blockchain’indeki ödülü de kullanıcılarına dağıtacak. IEO’nun yerleştirilmesi için 1 milyar 760 milyon token kullanılması planlanıyor. Yatırımcı risklerinin azaltmak için ise platform IEO’nun ardından 93 gün boyunca tokenların ücretsiz satışını sınırlamayı planlıyor.

Teknik satış detayları

İsim: DBX, Ticker: DBX

Platform: PIVX / ETH

Tür: Fork / ERC 20

IEO maliyeti: 0,0642

Sınırlama: yok

Satılmamış tokenler: Gelecekteki üyelikler için tutulur.

Yatırımın geri dönüşü: Masternode için aylık %3

Kabul edilen satın alma yöntemleri: Tüm büyük kripto para birimleri ve fiat paralar kabul ediliyor.

Toplam token sayısı (coin): 17.600.000.000

Özel Satış ve Halka Açık Satış (coin): 1.760.000.000

Masternode Staking (coin): 8.000.000.000

  • Borsadaki satışlar (coin): 3.500.000.000
  • Rezerv (coin): 3.500.000.000

Bounty Ödülü + Üye Kazandırma Programı (coin): 300.000.000

Pazarlama (coin): 500.000.000

Yol Haritası

Satış sürecinde fiyatlamalar 

Dünya genelinde büyük kurumsal yatırımcılar projeyi yakından takip ediyor. DBX beyanına göre en büyük 10 borsadan birinde IEO token satışı 66 milyon dolar tutarında olacak. Yıl sonuna kadar 6 borsada projenin uygulaması planlanıyor. Anonim yatırımcılar grubu ile kripto paranın toplu alımı için görüşmeler devam ediyor. Şirket, IEO gününde talebi karşılamakta büyük zorluklar çekeceğini tahmin ediyor.

DBX’i takip edin!

Web Sitesi – E-posta – Whitepaper

TelegramInstagram – Twitter


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin