Adam Back, Bitcoin yükselişini destekleyecek önerilerde bulundu!
Adam Back, Bitcoin yükselişini destekleyecek önerilerde bulundu!

Adam Back, Bitcoin yükselişini destekleyecek önerilerde bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ünlü Bitcoin meraklısı ve HashCash mucidi Adam Back, İsviçre Frangı’nın Bitcoin tarafından desteklenmesi için referandum yapmanın zamanının geldiğini öne sürdü. Back, İsviçre’nin İsviçre Frangı’nın (CHF) 2000 yılında Altın standardından çıktığını belirtti. İsviçre, Altın standardını düşüren son ana para birimlerinden biriydi. Adam Back öneriyi Cuma günü twitter hesabı üzerinden yaptı.

https://twitter.com/adam3us/status/1578026117109526528

Tarihsel olarak, İsviçre yasaları, İsviçre Frangı’nın %40’ının Altın rezervleriyle desteklenmesini zorunlu kılmaktadır. Bu Altın destekli standart 1920’lerde yasa haline geldi. Ancak 1 Mayıs 2000’de referandumdan sonra feshedildi ardından İsviçre Frangı itibari para haline geldi.

Diğer endüstri uzmanları Back’in amacını destekliyor. PixelMatic CEO’su ve bir başka Bitcoin savunucusu Samsom Mow, Altın standardını göremediği için Bitcoin standardının başlangıcına tanık olmanın harika olacağını söyledi. Bazı uzmanlar, İsviçre’nin Bitcoin’i benimsemesinin, El Salvador’unki kadar şaşırtıcı olmayacağını savunuyor.

Ancak diğerleri, İsviçre’nin benzer bir etki yaratmak için para biriminin diğer özelliklerini kullanabileceğini savundu. Örneğin, çoğu İsviçre Frangı’nı (CHF) güvenli bir liman olarak görüyor. 2014 yılında İsviçre Frangı için %20 Altın standardının yeniden getirilmesi için başka bir referandum yapıldığını belirtmekte fayda var.

Ancak bu referandum yeterli desteği görmedi. Bu nedenle, mevcut makroekonomik koşullara dayalı olarak Altın standardına dönüşün daha büyük bir destek alması muhtemel. Bununla birlikte, Back ve diğer Bitcoin savunucuları, İsviçre Frangı için Altın standardı yerine bir Bitcoin standardının daha iyi olacağını öne sürüyorlar.

Bitcoin ticaret hacmindeki ani artışlar, kitlesel kabulün yakın olduğunu göstermeyebilir. Ancak, önde gelen dijital varlığın güvenilirliğinin arttığını gösteriyor. Fiat para birimleri artan enflasyon ve zorlu makroekonomik koşullar altında mücadele etmeye devam ederken, yatırımcılar kitlesel olarak Bitcoin’e akın ediyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin