featured

ADA, kötü günleri geride bırakmaya hazır! Yakın vadede yüzde 12’lik bir ralli gerçekleşebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan ADA, geçtiğimiz yedi ay boyunca istikrarlı bir düşüş trendinin çok klasik bir örneğini sergiledi. Bu nedenle, gözde altcoin’in fiyat hareketindeki ardışık düşük zirveler fiyatı son zamanların en düşük seviyesi olan 0,24 dolara kadar geriletti. Bu da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,1 dolardan %92 oranında bir düşüş yaşadığı anlamına gelmektedir.

 

Bu devam eden düşüş, daha düşük zirveleri birleştiren aşağı eğimli bir trend çizgisi tarafından açıkça gösteriliyor. Fiyat, bu trend çizgisinden birçok kez geri döndü. Bu da yatırımcıların bu seviyede aktif olarak satış yaptıklarını gösterir.

Şu anda ADA, 0,266 dolarda bulunan yerel direnç noktasını kırarak uzun süreli ralli için ek bir onay sunuyor. Ayrıca, geri kazanılan 20 günlük EMA eğimi, alıcıların yükseliş rallisi yapmaları için ek destek sunuyor.

ADA için gün içi işlem hacmi 275,4 milyar dolardır. Bu da %24’lük bir kazanç elde edildiği anlamına gelmektedir.

Kripto pazarındaki son yeni yıl toparlanmasının ortasında, ADA fiyatı yeni düşük seviyesi olan 0,24 dolardan toparlandı ve yeni bir rahatlama rallisini tetikledi. Son on gün içinde altcoin’in fiyatı %24 arttı. Bunun sonucunda da 0,288 dolara kadar yükseldi.

Ayrıca, bu ralliyi destekleyen artan hacim, kısa vadede toparlanmanın sürdüğünü gösteriyor. Piyasa eğilimi düşüşe devam ederse, fiyat aşağı yönlü hareketine devam etmeden önce genel trend çizgisine doğru geçici bir ralliye devam edecektir.

Bu potansiyel ralli sonucunda fiyat, direnç noktasını yeniden ziyaret etmek için %10-12 oranında bir yükseliş daha kaydedebilir.

Bununla birlikte yukarıda belirtilen seviye, mevcut düşüş trendini taşıyor olsa bile, teknik analizde hiçbir trendin sonsuza kadar kalmadığı bilinmektedir.

Bu nedenle, bu trend çizgisinden olası bir kopuş, trendin tersine dönmesinin erken bir işaretini yansıtacaktır. Ayrıca, bir giriş fırsatı bekleyen yatırımcılar bu hareketin ardından alım yapmayı düşünebilirler.

Bazı teknik göstergeler

Göreceli Güç Endeksi: Günlük RSI eğimi, orta çizginin (%50) üzerinde keskin bir sıçrama gösteriyor. Bu da artan yükseliş momentumuna işaret eder. Pozitif bölgedeki gösterge, potansiyel bir ralli olasılığını artırır.

EMA’lar: Aşağı eğimli EMA’lar (20, 50, 100 ve 200), yukarıda bahsedilen trend çizgisiyle aynı görevi görür. Bu EMA’ların her biri, yükselişi baltalamaya çalışan önemli dirençlerdir. Ancak, yükselen fiyatlar 20 günlük EMA seviyesini geri aldı. Bu da alıcıları fiyatların toparlanması için destekliyor.

ADA için takip edilmesi gereken direnç noktaları 0,3 dolar ve 0,328 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 0,267 dolar ve 0,241 dolar seviyelerinde bulunmaktadır.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin