featured

Vasil güncellemesinden önce ADA, kilit destek noktasında! Kırılma hangi yöne doğru olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan ADA, 0,55 doların üzerinde bir yükseliş kırılmasını hedeflemeye devam ediyor. Ancak şu anda 0,50 dolar seviyesinin altına bir dönüş de mümkün görünüyor.

Cardano son birkaç gün içinde düşüş yaşadı. Şu anda ABD TÜFE verileri öncesinde önemli destek noktasının etrafında geziniyor.

ADA, en son 0,51 dolar civarında işlem görüyordu. Gözde altcoin için hâlâ 0,67 dolar ile 69 dolar bölgesine doğru yükselen bir üçgen modeli mevcut. Ancak temmuz ortasındaki yükseliş trendi kırılırsa, altcoin hızla 0,50 doların altına düşebilir.

ADA, kripto para piyasalarına yönelik genel olarak kötümser bir hava yüzünden salı günü %4,5 oranında düşüş yaşadı. Yatırımcılar temmuz ayı için ABD TÜFE verilerinin yakında yayınlanmasını beklerken çarşamba günü %0,5 daha düştü. Bu veriler, kripto para piyasasında kısa vadeli volatiliteyi tetikleyebilir.

Gözde altcoin’in son düşüşü, 0,55 dolarlık alandaki son yüksek seviyelerden geri çekildiğini gördü. Şu anda ise 0,51 dolar civarındaki önemli bir destek noktasını test ediyor. 0,5080 dolarda bulunan 21 Günlük Hareketli Ortalama altcoin için destek sunuyor. Bu arada ADA, temmuz ortasından bu yana fiyat hareketini destekleyen bir yükseliş trendi öncesinde bir miktar satın alma ilgisinden de faydalanıyor gibi görünüyor.

ADA grafik

Bununla birlikte, yukarıda bahsedilen yükseliş trendinin temmuz ortasından itibaren aşağı yönlü kırılması, belki de ABD enflasyon verilerinin beklenenden daha farklı  gelmesi durumunda tetiklenebilir. Bunun sonucunda da fiyat, hızlı bir şekilde önce 0,50 doların altına, daha sonra 0,48 doların altına gerileyebilir. Buradan sonraki hedef ise son zamanların en düşük seviyeleri olan 0,40 dolarlık alan olabilir.

Kurumsal yatırımcıların ilgisi yüksek

CoinShare’in haftalık Dijital Varlık Fonu Akışları raporuna göre, dijital varlıklar geçen hafta 3 milyon dolarlık bir giriş daha gördü. Böylece son altı haftadaki girişler 529 milyon dolara ulaştı. Bitcoin yaklaşık 7,5 milyon dolarlık çıkış görürken, Ethereum yaklaşık 16 milyon dolarlık giriş gördü. Analistler önümüzdeki ayki Merge öncesinde kripto para birimi için yatırımcı talebinin arttığını öne sürdü.

Ayrıca Cardano blockchain’inin de kısa vadede büyük bir yükseltme görmesi bekleniyor. Cardano’nun ölçeklenebilirliğini büyük ölçüde artıracak olan Vasil hard fork’un, Input Output Global (Cardano’nun geliştiricisi) CEO’su Charles Hoskinson’ın yakın zamanda daha fazla gecikme beklemediğini söylemesiyle bu ayın sonlarında gelmesi bekleniyor.

Cardano, yükseltme öncesi neler yaşıyor?

Kripto para piyasası istihbarat firması Messari salı günü paylaştığı bir tweette Cardano’nun Vasil hard fork’undan önce “agresif” bir şekilde fiyatlandırıldığını söyledi. Yükseltmenin “Cardano’ya önemli iyileştirmeler, özellikle daha yüksek verim ve akıllı sözleşme geliştirmeleri getireceğini” belirtti.

Messari, Cardano’yu kullanım ve finansal metrik oranlarına göre Solana, Algorand ve Tezos gibi en yakın rakiplerinin yanında sıraladı. Cardano, yukarıda bahsedilen blockchain’lerden 3,7 milyon dolara yakın en yüksek yıllık geliri elde ederken ve en yüksek piyasa değerine (şu anda 17,3 milyar dolara yakın) sahipken; aktif kullanıcı, işlem ve DeFi TVL değerleri açısından da önde olabileceğini söyledi.

FxEmpire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin